[INTERVIU] Eugenia Nicolae lansează o nouă piesă, „Inimă nebună”, în colaborare cu Elena Gheorghe

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Eugenia a ajuns cunoscută datorită stilului proaspăt prin care îmbină folclorul cu muzica pop, iar noua piesă este plină de energia bună cu care artista ne-a obișnuit deja. Melodia aduce laolaltă influențe din folclorul românesc și cel machidonesc, îmbinându-se armonios într-un sound pop.  

„Am primit cu mare bucurie colaborarea cu Eugenia Nicolae, un artist complet care duce mai departe folclorul într-o manieră modernă. “Inimă nebună” mi-a plăcut de la prima ascultare, iar videoclipul plin de culoare a pus în valoare și mai mult piesa.”, a declarat Elena Gheorghe.

Inimă nebună este o piesă care vorbește despre puterea pe care o poate avea iubirea atunci când apare în viața omului. În momentul îndrăgostirii se întâmplă cele mai fantastice schimbări în mintea și corpul nostru, iar inima noastră ne conduce cu viteză maximă. Piesa este compusă de Eugenia Nicolae, iar producția piesei este realizată de Rimenescu în studio-ul Bad Sheep Entertainment, videoclipul fiind filmat și regizat de către Silviu Mîndroc.

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului român datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Vocea sa inconfundabilă, care transmite emoție este dublată de talentul pentru compoziție. Artist complex, Eugenia este cea care își compune propriile piese. Anul trecut a lansat nu mai puțin de 6 piese, dintre care menționăm „Inima n-o mai răbda”, piesă cu care a cucerit inimile oamenilor și piesa „Lie”, alături de Puya. Într-un singur an, a colaborat cu o mulțime de artiști proeminenți din industria muzicală de la noi, precum Randi, Puya, Cazanoi Brothers. De asemenea, a compus piese și pentru alți artiști români, precum Theo Rose, Spike, Elena Gheorghe și pregătește multe alte surprize pentru public.

Eugenia, cum ai ajuns să colaborezi cu Elena Gheorghe?

În urmă cu un an i-am compus o piesă Elenei. Atunci ne-am cunoscut mai bine, chiar dacă noi ne știam încă dinainte. Ocazia de a-i scrie o piesă m-a pus în poziția de a cunoaște mai bine omul Elena și așteptările pe care le are din partea mea ca song writter. A ieșit o piesă frumoasa tare și abia aștept să o lanseze.

Colaborarea noastră pentru “Inimă nebună” a pornit în iarnă când după o discuție telefonică i-am zis “ce ar fi să facem o piesă împreună? Am scris ceva care cred că ți-ar plăcea”. I-am trimis și i-a plăcut din prima ascultare, când melodia era doar un draft.

Cum a fost la filmările clipului pentru „Inimă nebună”? Înțelegem că au fost și părinții tăi pe set?

Filmarea a fost cu emoții din cauza vremii. A fost o lună mai foarte ploioasă și rece, iar filmarea noastră a fost stabilită într-o zi când erau șanse mari de vreme rea. Am auzit de la fetele care o aranjează pe Elena că ea este o persoană foarte norocoasă. Cred că ea ne-a adus noroc și la filmare pentru că nu a plouat deloc, dimpotrivă, au fost chiar și momente superbe cu soare.

Părinții mei sunt foarte implicați. Mă uit la ei cum își păstrează atât de vie tinerețea și acum, când am crescut și s-au mai liniștit vor să ne fie alături, mie și surorii mele, la tot pasul. Ei de fapt s-au ocupat de producția clipului fără să știe că fac asta. Tata a fost pregătit pentru orice situație, iar mama ne-a gătit preparatele ei delicioase.

De la ei ai moștenit pasiunea pentru muzică?

Da. Eu am crescut într-o familie unde muzica este mod de viață.

Ai studii în domeniu?

Da, am absolvit studii de licență și master din cadrul Universității Naționale de Muzică din București. Au urmat multe cursuri, workshopuri de perfecționare la care și în prezent încerc să ajung din când în când.

Spune-ne mai multe despre piesa „Inimă nebună” – cu ce este diferită față de alte piese ale tale?

Am integrat, pentru prima oară, și versuri machidonesti, iar liniile melodice au influențe și din muzica aromână. Este un mix între pop, folclor românesc și machidonesc.

Ați cântat piesa în premieră la Sala Palatului – este primul tău concert de anvergură? Cum te-ai simțit pe scenă în fața a mii de oameni?

Da, este primul meu concert cu un public atât de numeros. Mi-a crescut pulsul când am făcut primul pas pe scenă și am văzut toată sala plină; adrenalina din aceste momente este cel mai puternic sentiment, unic și care îmi dă dependență.

Îți mai aduci aminte de prima ta cântare – cum a fost?

Am cântat de foarte mică acasă; eu îmi făceam propriile concerte împreună cu sora mea și o chemam pe bunica noastră să ne fie public. Era tare drăguță, își aducea singură scaunul :)) și ne urmărea până la final. Mai târziu am tot avut mici concerte cu vioara sau în grupurile vocale în care activam, iar în liceu nu ratam festivalurile de muzică și manifestările artistice organizate de colegiul meu.

Nu am amintiri cu prima cântare. Experiențele mele au fost foarte firești, treptate, nu m-au surprins emoțional atat de puternic încât să pot spune care a fost “prima cântare”. Simt că am cântat dintotdeauna.

Abia când am ajuns în București îmi pot aminti foarte clar participările la concursurile de talente televizate sau Eurovisionul.

Cine a compus piesa? A fost și Elena implicată în procesul de creație?

Piesa (linia melodică și text) a fost compusă de mine și Rimenescu, care este și producătorul piesei și al videoclipului. Iar Cezar Cazanoi a creat ritornela plină de energie.

În doar 2 ani de când te-a văzut lumea la Românii au talent ai luat lumea muzicală cu asalt. Ai avut deja câteva piese pe radio și TV, ca de exemplu piesa „Lie” cu Puya, și de asemenea ai colaborat cu Spike pentru hitul „Lume” – care este secretul tău?

Constanța în muncă, disciplina și cred eu respectul pe care îl port tuturor oamenilor cu care lucrez. Este esențial să știi să lucrezi în echipă, să te adaptezi situațiilor imprevizibile și să înveți să spui NU când simți că pentru tine nu este ok.

Compui pentru tine și alți artiști, cânți, ai o mulțime de concerte, cum reușești să faci atât de multe lucruri? Cum îți gestionezi timpul?

Nu îmi iese mereu. Sunt momente în care mă copleșesc toate activitățile pe care le fac și atunci îl am pe soțul meu care e acolo “la prindere”. Am învățat să fiu organizată; mi-a luat foarte mulți ani pentru că temperamentul meu este foarte haotic. Am acum în telefon tot felul de aplicații pentru organizarea task-urilor. Sunt disciplinată, acord importanță somnului și mă cert de fiecare dată când nu îmi iau liber 1-2 zile/săptămână. Acum îmi doresc să învăț să mă relaxez nu numai fizic, ci și mental.

Proiecte viitoare?

Voi lansa piese noi în colaborare cu alți artiști români pe care îi admir foarte tare. De asemenea, urmează să plecam în Chișinău să înregistrăm un EP, dar nu vreau să dau prea mult din casă. Vor fi 5 piese reprezentative stilului meu muzical.

Unde îți vei petrece vara? Plănuiești un concediu?

Curând voi pleca pentru câteva zile la Balcic. Am citit memoriile reginei Maria și m-a făcut foarte curioasă. Plec cu mama și sora mea. Este o mini-vacanță între fetele Nicolae, iar in august plec împreună cu soțul în Grecia. Noi iubim această țară.

Articole similare

Te pregătești pentru un nou job? Vezi aici pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a fi candidatul ...

Pregătirea pentru un nou job important poate fi un proces provocator și plin de emoții, dar cu o pla...

Elena Gheorghe dezvăluie publicului „Cel mai bun om de pe Pământ", primul single de pe următorul alb...

Elena Gheorghe, una dintre cele mai iubite și talentate artiste din România, își încântă fanii cu o ...

INTERVIU EXCLUSIV | Martin Österdahl (director executiv Eurovision): Motivația de a lucra în industr...

Născut și crescut în Suedia, Martin Österdahl are o carieră lungă și impresionantă în domeniul media...