Începe perioada târgurilor de Crăciun! Care sunt restricțiile și pe care merită să le vizitezi?

CoolNews, NEWS
share

Sărbătorile nu sunt doar despre a fi în jurul mesei cu familia, iubire și copilărie. Hai să recunoaștem. Crăciunul înseamnă și o cafea cu sirop de scorțișoară, o prăjitură cu marțipan, un vin fiert, beculețe, muzică bună și câte și mai câte. Toate astea le poți găsi la târgurile de Crăciun de la noi din țară sau din străinătate. 

Cu ocazia asta, am zis să facem un scurt articol despre tot ce ar trebui să știi înainte de a-ți cumpăra bilete de avion și de a-ți rezerva cazarea.

1. Mai toate orașele mari vor avea târguri de Crăciun sau diverse evenimente mai mici

Deja s-au anunțat câteva în România, le știm din anii trecuți, iar cele din celelalte țări sunt deja tradiție. Germania, Austria și Elveția sunt recunoscute pentru frumoasele lor târguri de Crăciun, mai ales pentru modul în care le decorează și pentru bunătățile pe care le poți găsi acolo.

Franța, Ungaria, Italia, Danemarca sau Marea Britanie nu au rămas în urmă. Bine, nu sunt atât de celebre și pompoase ca celelalte, dar sigur poți simți magia sărbătorilor și acolo.

Oricum, mai toate capitalele europene se tranformă de Crăciun. La fel și orașele mari, iar în unele țări chiar și orașele medii.

Problema e că nu în toate țările te poți bucura de târguri, din cauza restricțiilor.

2. Reguli de acces și restricții la târgurile de Crăciun în 2021

„În orașul Hamburg din Germania, pregătirile sunt în toi pentru târgul de Crăciun din Piața Centrală. Se va deschide săptămâna viitoare. Nu vor lipsi luminițele, dar nici bunătăți ca migdalele caramelizate, turtă dulce și vin fiert. Doar că tot ce ține de partea gastronomică va fi delimitat cu un gard, iar singurii care vor avea acces vor fi cei vaccinați anti-COVID. Restul vizitatorilor trebuie să se limiteze la standurile care vând decorațiuni și accesorii. Numărul standurilor va fi redus cu 40% pentru a permite distanțarea socială”, ne informează colegii noștri de la EuropaFM.

Alte târguri de Crăciun celebre nici nu se mai organizează din cauza situației sanitare locale. Vorbim aici, de exemplu, de cel din Munchen, care rămâne închis pentru al doilea an la rând.

Același lucru s-a întâmplat și în Nottingham, Marea Britanie. Târgul a fost deschis pentru 24 de ore, apoi a fost închis. Oricum, acesta ar fi funcționat cu mai puține standuri și fără patinoar…

În New York se pare că se reveni la normal încet-încet. Nu se organizează târg de Crăciun, dar de Revelion se pot strânge în Times Square toți cei care vor să vadă celebra bilă coborând în noaptea dintre ani.

Oricum, toți cei care vor să participe la aceste evenimente, trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ (după caz).

3. Târgurile de Crăciun în România

Nu puteam să rămânem în urmă! Clar organizăm și noi!

Mai toate orașele mari organizează câte un târg de Crăciun. Există și orașe mai mici care vor amplasa tonete cu mâncare și băuturi sau chiar și patinoare.

De reținut este faptul că toate târgurile de Crăciun din România se supun regulilor sanitare în vigoare care se referă la evenimentele în spațiul public.

 

sursa foto: Pexels.com

Articole similare

Ziua miracolelor de Crăciun la Virgin Radio Breakfast

Astăzi dimineața, atmosfera magică de sărbători a fost la cote maxime în emisiunea Virgin Radio Brea...

[BREAKFAST] Puloverele „urâte” de Crăciun: Un fenomen cultural plin de umor

În fiecare sezon de sărbători, puloverele „urâte” de Crăciun revin în forță, aducând cu ele o combin...

[BREAKFAST] Unde facem cele mai frumoase poze de Crăciun în București?

Bucureștiul devine un adevărat spectacol vizual în perioada sărbătorilor de iarnă, transformându-se ...