Începe Festivalul Internațional de Film Transilvania

CoolNews, Filme
share

Dacă e vacanţă, să curgă cu filme bune! Miercuri la Sibiu începe Festivalul Internațional de Film Transilvania.

TIFF-ul de anul ăsta se deschide miercuri seară cu proiecţia filmului „Que Dios nos perdone”, pe ecranul imens din Piața Mare a oraşului. Filmul a fost nominalizat la șase trofee Goya.

Până duminică, peste 40 de producţii vor rula în patru locații speciale: Piața Mare, Teatrul Gong, Sala Astra Film din Piața Mică și Sala Thalia.

În cadrul festivalului vei putea vedea în premieră mondială filmul românesc Breaking News, cu Andi Vasluianu în rolul unui jurnalist care se confruntă cu moartea operatorului său în timpul unei filmări.

Sâmbătă, poţi să optezi pentru o comedie. La Barajul de la Gura Râului rulează filmul „Varză, cartofi și alți demoni”, care are în centrul poveștii un sat dotat cu 1000 de tractoare și 100.000 de tone de cartofi și varză, dar și locuitori care nu știu ce să facă, mai exact, cu ele.

La filmele din Piața Mare intrarea este liberă, iar pentru celelalte îţi poţi cumpăra bilete de la locaţie, pe loc sau în avans.

Anul acesta organizatorii TIFF au o surpriză şi pentru copii. Programul EducaTIFF aduce în ultimele trei zile de festival proiecții speciale dedicate exclusiv celor mici, cu intrare libera in limita locurilor disponibile.

Articole similare

Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF.22

Actor, regizor, caricaturist și scriitor, Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență la Gala de Î...

VIDEO Balaur, un film inspirat din fapte reale, cu Mălina Manovici si Alexandru Papadopol

Balaur, lungmetrajul de debut al lui Octav Chelaru, inspirat din evenimente reale, urmărește poveste...

TIFF2022 caută scenarii horror, în competiția Full Moon Script Contest

Festivalul International de Film Transilvania lansează apelul de înscrieri pentru Full Moon Script C...