IBIZA CLASSIC @ The Virgin Throwback – Paul Oakenfold – Southern Sun

Muzică
share

Numele lui Paul Oakenfold este ușor de asociat cu producții de calitate, DJ set-uri energice, unul dintre cele mai respectate label-uri (Perfecto Records) la care putem adăuga muzica pentru film și lista poate continua.

Pentru a ajunge un “icon” pe scena muzicii, Oakenfold a investit în fiecare moment al carierei sale; debutul său ca producător s-a produs în 10 iunie 2002, când a lansat primul LP, intitulat “BUNKKA“.
În afara calităților de DJ, cu acest debut Paul a făcut o altă demonstrație: și-a exploatat talentul creativ, de producător, ca un firesc al continuării muncii sale de DJ.

În momentul lansării albumului “BUNKKA“, Oakenfold se declară un fan al band-urilor de chitariști, a crescut cu muzica pop și de aceea a dorit să “construiască” un album plecând de la aceste elemente; nu a vrut să conceapă un album dance contemporan și atât.

Pentru ca această idee de artist să prinda contur, Oakenfold a cerut ajutoul unor vocaliști talentați: Shifty Shellshock (Crazy Town), Perry Farrell (Jane’s Addiction), Nelly Furtado, Grant Lee Phillips (Grant Lee Buffalo), Tricky, Asher D (So Solid Crew), Ice Cube. Pe acest album apar și trei dintre cele mai apreciate voci ale momentului (în anul lansării LP-ului erau doar “tinere talente”): Carla Werner, Tiff Lacey și Emiliana Torrini.

Primul single din “BUNKKA” a fost de fapt un dublu “A Side” – “Southern Sun“, lead track-ul din acest LP, un trance chill-out, care reprezintă cel mai bun lucru pe care să-l asculți într-o seară de duminică, iar cel de-al doilea single a fost “Ready Steady Go“.

Pentru “Southern Sun“, Oakenfold a lucrat cu solista Carla Werner.

Tiesto a transformat “Southern Sun” într-o producție trance epică, iar elementele dark au fost aduse de duo-ul Gabriel & Dresden.

BUNKKA” este un album care merită să se afle în colecția ta de muzică.

…A song to remember!

Articole similare

”Don't Let Daddy Know” ajunge în București, după Olanda, Marea Britanie, Thailanda, India și Spania...

Tiesto și Don Diablo sunt vedetele ”Don't Let Daddy Know” care vor transforma proaspăt inauguratul...

Virgin Radio Throwback - 7 octombrie 2018 (Tracklist)

Above & Beyond - We are All We Need Richard Durand - Into Something Serge Devant feat. Hadley ...

Classic Tune - Tuvan

Au trecut 18 ani, a aparut o alta generatie de tranceri, dar Gaia, alias-ul lui Armin van Buuren, nu...
X