Guvernul propune: CNA ar putea controla contentul românesc de pe Youtube

NEWS
share

UPDATE:MinisterulCulturii declară că acest proiect a fost retras din dezbatere publică și spune căproiectul nu a parcurs proceduri de avizare la nivel guvernamental şi nu a fost supus dezbaterii în Guvern/

Știrea inițială:

Executivul dorește să modifice legea audiovizualului astfel încât serviciile de platformă de partajare a materialelor video – YouTube sau DailyMotion, de exemplu – să intre sub supravegherea CNA.

Potrivit planului, platformele de streaming video vor avea nevoie de autorizare de funcționare de la CNA, iar instituția ar putea decide îndepărtarea anumitor conținuturi de pe aceste platforme sau restricționarea accesului la acestea, potrivit profit.ro.

Proiectul de lege elaborat dorește transpunerea în legislația națională a Directivei UE nr. 1808/2018 cu privire la serviciile media audiovizuale. Printre altele, furnizorii de servicii de streaming video vor avea obligația să ia măsuri pentru protecția minorilor sau atenționarea publicului larg privind materialele care conțin incitări la ură și violență.

În baza legii propuse, CNA ar putea solicita furnizorilor de streaming video să îndepărteze sau restricționeze conținutul.

Articole similare

YouTube negociază acorduri pentru muzică AI cu marile case de discuri

YouTube încearcă să încheie acorduri pentru muzică AI cu marile case de discuri, în urma lansării un...

Vânzarea băuturilor energizante către minori, interzisă în România. Camera Deputaților a dat votul f...

Vânzarea băuturilor energizante către minori este interzisă în România. Camera Deputaților a dat vot...

Legea deep-fake va primi votul final astăzi în Camera Deputaților. ONG-ul ActiveWatch cere Parlament...

Legea deep-fake urmează să primească astăzi votul final în Camera Deputaților. Este legea care îi sa...