Confidenţialitate

Guvernul propune: CNA ar putea controla contentul românesc de pe Youtube

NEWS
share

UPDATE:MinisterulCulturii declară că acest proiect a fost retras din dezbatere publică și spune căproiectul nu a parcurs proceduri de avizare la nivel guvernamental şi nu a fost supus dezbaterii în Guvern/

Știrea inițială:

Executivul dorește să modifice legea audiovizualului astfel încât serviciile de platformă de partajare a materialelor video – YouTube sau DailyMotion, de exemplu – să intre sub supravegherea CNA.

Potrivit planului, platformele de streaming video vor avea nevoie de autorizare de funcționare de la CNA, iar instituția ar putea decide îndepărtarea anumitor conținuturi de pe aceste platforme sau restricționarea accesului la acestea, potrivit profit.ro.

Proiectul de lege elaborat dorește transpunerea în legislația națională a Directivei UE nr. 1808/2018 cu privire la serviciile media audiovizuale. Printre altele, furnizorii de servicii de streaming video vor avea obligația să ia măsuri pentru protecția minorilor sau atenționarea publicului larg privind materialele care conțin incitări la ură și violență.

În baza legii propuse, CNA ar putea solicita furnizorilor de streaming video să îndepărteze sau restricționeze conținutul.

Articole similare

The Link, vlogger cu peste jumătate de milion de abonați, a rămas fără canalul de Youtube! (EXCLUSIV...

În vremea în care toți mai mulți tineri visează la o carieră în online, apar primele discuții despre...

Podcastul lui Joe Rogan se mută exclusiv pe Spotify într-un deal estimat la un milion de $

Într-un deal pe care mai nimeni nu l-a văzut venind, podcastul lui Joe Rogan, cel mai urmărit podcas...

YouTube și EBU colaborează pentru o serie originală Eurovision 2020

YouTube și European Broadcasting Union (EBU) colaborează pentru a produce o serie de două episoade d...