Confidenţialitate

Guvernul propune: CNA ar putea controla contentul românesc de pe Youtube

NEWS
share

UPDATE:MinisterulCulturii declară că acest proiect a fost retras din dezbatere publică și spune căproiectul nu a parcurs proceduri de avizare la nivel guvernamental şi nu a fost supus dezbaterii în Guvern/

Știrea inițială:

Executivul dorește să modifice legea audiovizualului astfel încât serviciile de platformă de partajare a materialelor video – YouTube sau DailyMotion, de exemplu – să intre sub supravegherea CNA.

Potrivit planului, platformele de streaming video vor avea nevoie de autorizare de funcționare de la CNA, iar instituția ar putea decide îndepărtarea anumitor conținuturi de pe aceste platforme sau restricționarea accesului la acestea, potrivit profit.ro.

Proiectul de lege elaborat dorește transpunerea în legislația națională a Directivei UE nr. 1808/2018 cu privire la serviciile media audiovizuale. Printre altele, furnizorii de servicii de streaming video vor avea obligația să ia măsuri pentru protecția minorilor sau atenționarea publicului larg privind materialele care conțin incitări la ură și violență.

În baza legii propuse, CNA ar putea solicita furnizorilor de streaming video să îndepărteze sau restricționeze conținutul.

Articole similare

Contul de YouTube a lui Donald Trump a fost suspendat pentru o săptămână

YouTube suspendă canalul președintelui Donald Trump timp de cel puțin o săptămână și, eventual, mai ...

Piesa ”Old Town Road” a depășit ”Despacito”!

Piesa ”Old Town Road” a depășit ”Despacito”! Colaborarea dintre Billy Ray Cyrus și Lil Nas X a aj...

#RespectJustinBieber, hashtag în trending pe Twitter. Care e explicația

#RespectJustinBieber a devenit în această dimineață unul din hashtag-urile populare pe Twitter, după...