”Grupa ușoară este cea cu România”. Ce scrie presa internațională despre Naționala României

CoolNews, NEWS
share
Campionatul European din 2024 mai are doar trei necunoscute: echipele care se vor califica din play-off-ul Nations League. Chiar și așa, componența celor patru urne pentru tragerea la sorți programată pe 2 decembrie la Nyon, în Elveția, este cunoscută, iar presa internațională a început deja să facă calcule.

Un punct comun al jurnaliștilor din țările care reprezintă o forță în fotbalul european este reacția față de componența urnei a doua din care face parte și România.

Deși Italia s-a calificat cu emoții la turneul final, Gazzetta dello Sport este convinsă că niciuna din echipele din această urnă și nici din cea de-a treia nu poate pune probleme campioanei europene en titre.

”Să fim corecți: nu există echipe de neînvins pentru Azzurri în urnele doi și trei”, au scris jurnaliștii italieni.

Și cotidianul spaniol Mundo Deportivo nu se așteaptă ca vreo echipă din urna a doua să poată pună probleme Spaniei.

”Adevăratele pericole vin, de fapt, din ultimele două urne, unde au ajuns echipele importante care au terminat pe locul doi în grupă”, au scris spaniolii, în timp ce Daily Mail a identificat cea mai bună grupă pentru Anglia, una din care face parte și România.

”Putem avea o grupă cu România, Slovenia, Elveția, care pe hârtie sunt printre cele mai slabe posibile adversare”, a notat tabloidul britanic.

Până și platforma Sportal din Serbia s-a bucurat de prezența României în urna a doua.

”Un lucru e sigur acum: Serbia o să evite Elveția la turneul final, adversar pe care l-am întâlnit la ultimele două Mondiale”, adăugând că ”grupa ușoară” este cea cu România, alături de Belgia și Scoția sau Slovacia.

Varianta olandeză a site-ului ESPN este și mai tranșantă: ”Urna a doua vine cu echipele de calitate slabă la Euro. Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România și Austria, sunt toate sub Olanda în clasamentul FIFA”.

În fine, jurnaliștii elvețieni au alcătuit mai multe variante de grupe, dintre care una a fost denumită „Nu din nou” și cuprinde Portugalia, naționala care a zdrobit cu 6-1 Elveția în optimile CM 2022, România și Cehia, formație care a învins trupa lui Murat Yakin în Liga Națiunilor (2-1).

„Nu, nu din nou cu ei, vă rugăm! Gândul de a întâlni din nou furioasa echipă a Portugaliei probabil îi amețește și acum pe unii fani ai Elveției. În plus, ar fi România, care ne-a administrat primul eșec din preliminariile Campionatului European. Ar mai fi și Cehia, împotriva căreia Elveția a jucat deja de două ori în Nations League, în 2022”, au scris jurnaliștii de la portalul 20 Minuten.

 

sursa foto: Facebook – Echipa națională de fotbal a României

Articole similare

Paul Pogba, suspendat pentru dopaj: „Cariera lui pare că a ajuns la final”

Fotbalistul internațional francez Paul Pogba, mijlocaș la echipa Juventus, a fost supus unei sancțiu...

Fotbalistul brazilian Dani Alves, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare, după ce a fost acuza...

Fotbalistul brazilian Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare cu executare jo...

Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

Franz Beckenbauer, fotbalist legendar al Germaniei, a murit la vârsta de 78 de ani, scrie europafm.r...