[BREAKFAST] Google a dezvoltat un sistem de inteligență artificială care poate crea muzică după o anumită descriere

CoolNews, NEWS, Tech
share

Există un nou sistem de inteligență artificială de la Google care poate genera muzică urmărind o descriere text. Gigantul din domeniul căutării și publicității a numit acest sistem „MusicLM”.

Într-o lucrare academică publicată la 26 ianuarie anul trecut, cercetătorii Google descriu MusicLM ca fiind „un model care generează muzică de înaltă fidelitate din descrieri de text, cum ar fi „o melodie de vioară liniștitoare susținută de un riff de chitară distorsionată”.

Demonstrăm că MusicLM poate fi condiționat atât de text, cât și de o melodie, în sensul că poate transforma melodiile fluierate și fredonate în funcție de stilul descris în legenda unui text”, se arată în lucrare.

Totuși, nu vă așteptați ca MusicLM să fie disponibil pentru public în viitorul apropiat. Potrivit cercetătorilor de la Google, există preocupări legate de prejudecățile de programare care ar putea duce la erori tehnologice, la lipsa de reprezentare și la potențiala însușire abuzivă a conținutului creativ”.

De fapt, în timpul unui experiment, cercetătorii Google au descoperit că aproximativ 1% din muzica generată de MusicLM a fost copiată direct din melodiile pe care a fost antrenată.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...