Confidenţialitate

Google a dat în judecată un bărbat pentru fraudă cu cățeluși

CoolNews, NEWS, Tech
share

Google a pornit un proces împotriva unui bărbat pentru că ar fi abuzat de serviciile companiei pentru a păcăli mai mulți potențiali proprietari de animale de companie pentru a-i face să plătească bani pentru cățeluși inexistenți.

Luni, marele motor de căutare a intentat un proces împotriva lui Nche Noel Ntse, din Camerun, acuzându-l că a încălcat termenii și condițiile Google prin utilizarea platformelor sale pentru a se angaja într-o vastă „fraudă de cățeluș”.

Acea schemă, care viza în cea mai mare parte oameni în vârstă, ar fi folosit o varietate de trucuri online, cum ar fi site-uri web de vânzare de câini falși cu povești false și „fotografii ademenitoare” ale câinilor (falși). Se presupune că Ntse și-a manipulat victimele prin conversații unu-la-unu, obligându-le să-i trimită bani pentru puii care nu vor veni niciodată.

În sprijinul schemei au fost „zeci de conturi Google frauduloase” create cu „Gmail și Google Voice… pentru a comunica victimelor promisiuni false, pentru a înregistra site-urile web frauduloase la companiile de găzduire de internet din SUA și pentru a solicita și a primi plăți”, scrie Google în plângere.

sursa foto: Shutterstock/Stacey Welu

Articole similare

EXCLUSIV Fraudă la Eurovision: Avem documentul cu voturile oficiale ale României. Diferență totală f...

EBU (Uniunea Europeană de Radio și Televiziune)  a transmis printr-un comunicat oficial că juriile d...

[BREAKFAST] Giganții din tehnologie visează la o lume fără parole

Apple, Google și Microsoft au declarat că vor să realizeze metode de autentificare fără parole, pe c...

Google a oprit vânzarea de publicitate online în Rusia

Google a oprit complet vânzarea de publicitate online în Rusia, potrivit Reuters. Decizia gigantului...