Confidenţialitate

Gabriela Firea închide școlile până la sfârșitul săptămânii

CoolNews
share

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat azi că școlile, liceele și grădinițele din București vor fi închise, din cauza vremii, toată săptămâna.

Anunțul a fost făcut în deschiderea Comandamentului de Iarnă de la PMB.

Gabriela Firea a spus că părinţii să apeleze la cunoştinţe pentru a-şi proteja copiii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, un nou Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, valabil pentru 7 judeţe din sudul ţării, până miercuri seara la ora 20:00.

Judeţele care se vor afla sub incidenţa Codului Portocaliu de miercuri dimineaţa de la ora 06:00 sunt Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea.

În aceste zone vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 55 – 65 km/h şi local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

A fost emis și un Cod galben care vizează tot ninsori însemnate şi viscol şi este valabil de marţi noapte, de la ora 23:00, până miercuri noapte, la ora 23:00, în Capitală şi în 11 judeţe, respectiv Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest şi va cuprinde jumătatea de sud a ţării.

În Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Articole similare

VIDEO VIRAL: Mamă din Israel: dacă nu ne omoară coronavirusul, ne omoară învățatul de acasă

Mamă a 4 copii, o femeie din Israel face un apel disperat către profesori să mai renunțe la teme. ...

E oficial: Şcolile se închid din 11 martie

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea tuturor școlilor din Român...

Se ridică din nou mașinile în București

Un alt proiect controversat a fost votat miercuri de Consiliul General al Capitalei: ridicarea mașin...