Fundația lui Harry și Meghan, în vizorul autorităţilor americane. Ce s-a întâmplat

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Biroul de recensământ al organizațiilor caritabile din California a inclus Fundația Archewell pe lista sa de organizații „rău-platnice”, afirmând că aceasta „nu și-a prezentat rapoartele anuale și/sau taxele de reînnoire”, conform unei scrisori datate 3 mai, raportată de Sky News. Cu toate acestea, reprezentanții fundației neagă aceste acuzații.

Conform scrisorii, o organizație listată ca nerespectând legea caritabilă poate fi privată de dreptul de a solicita sau plăti fonduri caritabile, fiind susceptibilă la sancțiuni sau chiar la suspendarea sau revocarea listării sale de către consiliu.

NBC News a raportat că Fundația Archewell nu a primit la timp cecul pentru taxa de reînnoire către Biroul de Recensământ. Cu toate acestea, fundația a declarat că cecul a fost trimis la timp, dar a fost pierdut în tranzit, motiv pentru care a fost emis un nou cec.

Un purtător de cuvânt al fundației a declarat pentru E! News că au investigat situația și au confirmat că Fundația Archewell este conformă și la zi cu plățile sale. De asemenea, a asigurat că plățile au fost efectuate imediat și în conformitate cu procedurile IRS, iar toate documentele necesare au fost trimise fără erori sau malversațiuni.

După ce al doilea cec a fost trimis, Fundația Archewell se așteaptă ca problema să fie rezolvată în termen de șapte zile lucrătoare.

Fundația Archewell a fost fondată de Harry și Meghan în 2020, după ce au renunțat la rolurile lor în familia regală britanică și s-au mutat în California. Scopul declarat al fundației este de a identifica nevoile imediate, de a implementa inițiative semnificative și de a contribui la schimbări pe termen lung.

Pe site-ul lor, cuplul afirmă că acceptă provocarea de a ajuta și uni comunitățile locale și globale prin servicii și solidaritate, folosindu-și reputația pentru a sprijini proiecte în domenii precum tehnologia nouă, etica, mass-media și sprijinul pentru părinți.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Harry și Meghan au o fetiță

Harry și Meghan au o fetiță! Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa Meghan Markle anunțaseră la...

Prințul Harry, noi dezvăluiri: ”Am avut o copilărie dominată de durere”

Prințul Harry vine cu noi declarații despre ruptura de familia regală britanică. Invitat în popul...

Figurile de ceară ale lui Harry și Meghan, mutate de lângă cele ale familiei regale britanice de la ...

Figurile de ceară ale lui Harry și Meghan au fost mutate de lângă cele ale familiei regale britanice...