Francezii, din nou în Cartea Recordurilor. Cât de lungă este cea mai mare baghetă din lume

CoolNews, NEWS
share

Francezii au realizat un nou record mondial, intrând în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă baghetă din lume. Ei au reușit să depășească recordul stabilit anterior de italieni în 2019. Evenimentul a avut loc la Suresnes, în suburbiile Parisului, în cadrul unui eveniment organizat de confederația franceză a brutarilor și patiserilor.

Bagheta franceză măsoară impresionanta lungime de 140,53 metri, depășind cu mult dimensiunea tradițională a acestui produs emblematic. Această baghetă este aproximativ de 235 de ori mai lungă decât una obișnuită și depășește chiar și lungimea unui teren de fotbal.

Realizarea acestui record mondial este un motiv de mândrie pentru brutarii francezi, mai ales că bagheta franțuzească a fost inclusă în patrimoniul UNESCO în anul 2022. Participanții la eveniment au declarat că nu putea rămâne altfel, recordul trebuind să revină Franței.

După ce a fost coaptă, măsurată și gustată, bagheta uriașă a fost împărțită comunității locale, inclusiv oamenilor fără adăpost. Gestul lor generos a adus bucurie și s-a transformat într-o experiență memorabilă pentru toți cei implicați.

Recordul anterior pentru cea mai lungă baghetă, de 132,62 metri, a fost stabilit în orașul italian Como în luna iunie a anului 2019. Cu toate acestea, realizarea francezilor a depășit cu mult acest record și a demonstrat încă o dată talentul și dedicarea brutarilor din Franța.

 

sursa foto: Twitter

Articole similare

Franța începe testarea săptămânii de lucru de patru zile. Cine se va bucura de program și cât timp...

Ministerele din Franța își propun să înceapă experimentarea săptămânii de lucru de patru zile în ace...

[BREAKFAST] Deținătorul recordului Guiness pentru cei mai mulți Big Mac mâncați într-o viață: „Mulți...

Don Gorske, un bărbat în vârstă de 70 de ani, deține titlul Guinness World Records pentru consumul c...

[BREAKFAST] Povestea singurului ziar din lume care apare doar o dată la patru ani. "Chioșcurile au c...

Singurul ziar din lume care apare o dată la patru a revenit în chioșcurile din Franța, odată cu lans...