Florin Cîțu: La 1 iunie e prea devreme să renunțăm la mască. Când s-ar putea întâmpla asta

NEWS
share

Prim-ministrul Florin Cîțu a susținut astăzi o conferință de presă la Palatul Victoria, după ce s-a întâlnit cu reprezentanții ministerelor, într-un grup de lucru pentru a discuta modalitățile de relaxare de la 1 iunie.

”Am avut ședința Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate, o ședință pe care o aștept de un an de zile. Începem să ne gândim la revenirea la normalitate. O campanie de vaccinare de succes va aduce și normalitatea în România.”, a spus prim-ministrul.

Prim-ministrul a mai spus că renunțarea la mască s-ar putea produce în momentul în care se vor atinge 10 milioane de români vaccinați, dar 1 iunie e o țintă mult prea optimistă.

„E un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate dar vom arăta un prim pas, ce putem face atunci când avem o rată de vaccinare de 35%. Soluția e să ne vaccinăm. La 1 iunie e prea devreme să renunțăm la mască. Când vom avea 10 milioane de vaccinați poate luăm în discuție.”, a mai declarat prim-ministrul Florin Cîțu

Articole similare

Volodimir Zelenski va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României, anun...

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări

Întrebat dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul Florin Cîţu a spus că...

Florin Cîțu, către organizatorii Untold: Ne vedem în toamnă

Premierul Florin Cîțu dă de înțeles că se va număra printre festivalierii care vor merge la Cluj, în...