Confidenţialitate

Florian Rus a primit întâriri ca să identifice ”Țipătul” – VIDEO

Celebrități, CoolNews
share

Florian Rus a lăsat străzile din București pentru o procare pe care Andrei Niculae o propune tuturor invitaților săi din #MaratonulLuiNiculae5 . Ca să urce pe Wall of Stars, Florian Rus a avut de răspuns la 5 întrebări de cultură generală. Toate cât să-l pună în dificultate pe unul dintre cei mai difuzați artiști la radio și TV din ultimele luni. Noroc că a avut întăriri, cât să marcheze răspunsul corect la ultima întrebare – Cine este autorul picturii ”Țipătul”?

”Scream” (Țipătul) este una dintre cele mai faimoase picturi din lume, doar că numele autorului nu este la fel de cunoscut pe cât este creația lui. Edvard Munch, un pictor norvegian considerat unul dintre pionierii artei moderne, a creat patru versiuni ale ”The Scream”, două picturi în 1893 și 1910 și două în pasteluri în 1893 și 1895. Mai multe litografii ale piesei există, de asemenea, create în 1895 și după.

„Mă plimbam cu doi prieteni la apus de soare. Cerul a devenit roșu ca sângele. M-am oprit și m-am sprijinit de un gard, simțindu-mă, în mod inexplicabil, extrem de obosit. Limbi de foc și sânge se întindeau pe fiordul albastru.

Prietenii mei au continuat să se plimbe, în timp ce eu am rămas în urmă, tremurând de spaimă. Atunci am auzit țipătul enorm, infinit al naturii”, spune Edvard Munch despre cum a luat naștere celebra creație.

Vezi toate momentele video din #MaratonulLuiNiculae 5

Articole similare

Florian Rus a lansat piesa "Sportul preferat"

Piesa „Sportul preferat” este compusă de Florian Rus alături de Marius Moga, George Hora și Mădălin ...

Florian Rus si Ioana Ignat lanseaza "Singura greșeală" - VIDEO

Florian Rus colaborează cu Ioana Ignat, povestea de succes a ultimilor trei ani din muzica româneasc...

"Pe buzele tale", noua piesă de la Florian Rus - VIDEO

Scrisă de Florian Rus alaturi de echipa DeMoga, piesa “Pe buzele tale” este însoțită de un videoclip...