Confidenţialitate

Florian Rus a primit întâriri ca să identifice ”Țipătul” – VIDEO

Celebrități, CoolNews
share

Florian Rus a lăsat străzile din București pentru o procare pe care Andrei Niculae o propune tuturor invitaților săi din #MaratonulLuiNiculae5 . Ca să urce pe Wall of Stars, Florian Rus a avut de răspuns la 5 întrebări de cultură generală. Toate cât să-l pună în dificultate pe unul dintre cei mai difuzați artiști la radio și TV din ultimele luni. Noroc că a avut întăriri, cât să marcheze răspunsul corect la ultima întrebare – Cine este autorul picturii ”Țipătul”?

”Scream” (Țipătul) este una dintre cele mai faimoase picturi din lume, doar că numele autorului nu este la fel de cunoscut pe cât este creația lui. Edvard Munch, un pictor norvegian considerat unul dintre pionierii artei moderne, a creat patru versiuni ale ”The Scream”, două picturi în 1893 și 1910 și două în pasteluri în 1893 și 1895. Mai multe litografii ale piesei există, de asemenea, create în 1895 și după.

„Mă plimbam cu doi prieteni la apus de soare. Cerul a devenit roșu ca sângele. M-am oprit și m-am sprijinit de un gard, simțindu-mă, în mod inexplicabil, extrem de obosit. Limbi de foc și sânge se întindeau pe fiordul albastru.

Prietenii mei au continuat să se plimbe, în timp ce eu am rămas în urmă, tremurând de spaimă. Atunci am auzit țipătul enorm, infinit al naturii”, spune Edvard Munch despre cum a luat naștere celebra creație.

Vezi toate momentele video din #MaratonulLuiNiculae 5

Articole similare

AMI și Florian Rus lansează ”Regrete” - VIDEO

AMI și Florian Rus revin cu o nouă colaborare pentru piesa ”Regrete”, o piesă optimistă în ciuda tit...

Florian Rus are piesă nouă: "Cu dorul meu de tine" - VIDEO

"Cu dorul meu de tine", cea mai nouă lansare a lui Florian Rus, este o piesa pop despre dor și despr...

Roton (re)aduce în 2020, alături de 27 de vedete, piesa lui Aurelian Andreescu - ”Oameni” - VIDEO...

Noua versiune a cântecului lui Aurelian Andreescu - ”Oameni” а a fost realizată la inițiativa Roton ...