Filmul românesc ”Tata mută munții” va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de la Shanghai

CoolNews, Filme
share

”Tata mută munții”, cel de-al doilea film de lung metraj regizat de Daniel Sandu, va participa în competiția celei de-a 24 ediție a Festivalului de Film de la Shanghai, desfășurată între 11 și 20 iunie.

Filmul este inspirat de o întâmplare adevarată și spune o poveste despre vinovăție și dragoste, despre echitate și compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-și salva fiul.

Adrian Titieni interpretează rolul principal. Celelalte roluri principale au fost interpretate de Valeriu Andriuță (După Dealuri), Judith State (Sieranevada), Tudor Smoleanu (Bacalaureat), Elena Purea și Radu Botar (Cardinalul).

“Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem maximalist, pentru public – și încerc cu fiecare film să spun o poveste care să țină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice și atașante.

Mă bucură că filmul va avea premiera în țara care a devenit cea mai importantă piață de film din lume și sper ca și spectatorii din România să primească filmul cât mai bine, așa cum au făcut-o, de altfel, și cu primul meu lung metraj Un pas în urma serafimilor – filmul pentru care am primit 8 premii Gopo, inclusiv cel pentru cel mai bun film și regizor.”, spune Daniel Sandu.

”Un pas în urma serafimilor”, primul film de lung metraj regizat de Daniel Sandu, a fost vizionat de peste 40.000 de spectatori în cinematografele din România, fiind apoi în topul vizionărilor și pe platforma de streaming video HBO GO, în vreme ce scurt metrajele sale, ”Cai Putere” și ”Numărătoare manuală” au fost selecționate în numeroase festivaluri internaționale.

După debutul în lung metraj de ficțiune, Daniel Sandu a realizat pentru HBO miniseria ”Bani negri (pentru zile albe)”.

Producția filmului ”Tata Mută Munții” a durat trei ani, fiind necesare condiții prielnice de filmare cu zapadă, ninsoare, viscol și presupunând filmări montane dificile la mari altitudini, realizate din dronă sau elicopter. Filmările s-au derulat în principal la Bușteni și în Munții Bucegi la începutul anului 2020 și au fost oprite de starea de urgență generată de pandemia de coronavirus.

În România, filmul ”Tata mută munții” va fi distribuit în cursul acestei veri de către Voodoo Films.

Articole similare

Premieră. Campionatul European de Mountain Bike din 2024 va avea loc în România

Campionatul European de Mountain Bike din 2024 va avea loc, în premieră, în România. Ediția se va ți...

Piesa de teatru Stranger Things: The First Shadow - când va avea premiera

Hawkins ajunge pe scenă. O piesă de teatru Stranger Things intitulată Stranger Things: The First Sha...

Dirijorul Tăcerilor, un film bazat pe fapte reale, are premiera pe 2 septembrie 2022 pe marile ecran...

Dirijorul Tăcerilor, un film de Ovidiu Georgescu, spune povestea mai multor generații care trăiesc î...