Confidenţialitate

Felicitări! Medaliații cu AUR ai României la monobob au venit la Liza și Fereșteanu.

CoolNews
share

„Sunt extrem de emoționată! Avem lângă noi doi campioni olimpici tineri: Georgeta Popescu și Andrei Nica„, a deschis Liza Sabău emisiunea.

În această seară, campionii României de la Jocurile Olimpice de Tineret au trecut pe la Liza Sabău și Gabriel Fereșteanu.

„Ne-am apucat datorită antrenorului nostru Cezar Popescu, care a venit după noi prin toată țara ca să participăm la Jocurile Olimpice. În România se antrenează doar partea fizică. Pentru celelalte, e nevoie să ne antrenăm în străinătate. Adormim la ora 00:00 pentru că avem foarte mulți ziariști în ultima perioadă care ne cheamă.”, spune Georgeta Popescu

De asemenea, în legătură cu programul pe care îl are un campion, Georgeta spune că ziua ei arată așa: „De la ora 5 la ora 8 avem antrenament, după aceea mergem la liceu, pentru că suntem clasa a 11-a, iar mai apoi ne întoarcem la antrenamentul de seară.”

Întrebat care sunt lipsurile pe care România le are în sport, antrenorul lotului național, Cezar Popescu, a mărturisit: „Nouă în țară cel mai mult ne lipsește o pârtie de bob, indiferent de cât de scurtă ar fi. Chiar de la 5-6 viraje. E nevoie să luăm niște copii de 12 ani și să îi putem pune pe pârtie pentru a avea o bază mai mare de selecție. Poate și o clasă cu profil sportiv sanie și bob

Georgeta Popescu a devenit prima campioană olimpică a României din istoria monobobului. Sportiva este pregătită de antrenorii Cezar Popescu și Dan Scurtu.

Georgeta Popescu a cucerit „aurul” la monobob la Jocurile Olimpice de Tineret, fiind cronometrată, în două manşe, cu timpul de două minute şi 26 de secunde 84/100.

La aceeaşi competiţie a participat şi Antonia Sîrbu, care s-a clasat pe locul 13, cu timpul de 2 minute şi 30 sec 71/100.

Andrei Nica a cucerit medalia olimpică de aur la proba masculină de monobob în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lausanne.

Andrei Nica a depășit, cu un timp identic, un reprezentant al Germaniei care era lider după prima manșă. Bronzul a revenit unui sportiv din Liechtenstein.

Articole similare

Georgeta Popescu, nominalizată pentru premiul de cel mai valoros tânăr sportiv european

Georgeta Popescu este prima sportivă din lume care a câștigat titlul olimpic de tineret la monobob f...