Febra Taylor Swift cuprinde Europa. Americanii iau cu asalt continentul pentru concerte mai ieftine

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Turneul Eras al cântăreței Taylor Swift a debutat în Europa săptămâna trecută, după ce a cucerit patru continente cu spectacolele sale memorabile.

Swift a stabilit record după record în industria muzicală, iar turneul său Eras nu face excepție. Lansat în martie 2023, acest turneu este primul din istorie care a generat încasări de peste 1 miliard de dolari și se așteaptă să depășească această sumă până la finalul său în Vancouver, în decembrie.

Aproximativ 42.000 de fani au avut privilegiul să o vadă pe Swift în Paris, înainte ca aceasta să își continue spectacolul în alte țări europene precum Suedia, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Elveția, Italia, Germania, Polonia și Austria.

Mulți dintre acești fani călătoresc de la distanțe considerabile pentru a o vedea pe Swift live. Unul din cinci spectatori prezenți la concertul din Paris a venit din SUA, conform informațiilor furnizate de La Defense Arena, locul unde Swift și-a susținut spectacolul.

De exemplu, Georg’Ann Daly a ales să-și sărbătorească cei 23 de ani la Paris, la concertul starului american. Acest lucru a implicat o călătorie din Nashville până în Chicago, apoi la Londra și în cele din urmă în Paris. „Am fost întotdeauna obsedată de Taylor Swift“, a mărturisit ea.

Fanii americani își fac prezența simțită în Europa, achiziționând 20% din biletele pentru spectacolele din Paris. Mulți profită de prețurile mai accesibile ale biletelor în Europa, rezultat al regulamentelor mai stricte privind revânzarea biletelelor și comisioanele.

Turneul lui Swift a fost deja creditat cu impulsul economic pe care l-a adus în orașele din America anul trecut. Acum, multe orașe europene așteaptă același efect benefic asupra economiei lor.

Natalia Lechmanova, economist-șef al Mastercard Europe, sugerează că impactul economic al turneului european al lui Taylor Swift ar putea fi chiar mai mare decât cel din SUA. Orașele mai mici, precum Liverpool sau Lyon, ar putea să beneficieze mai mult decât hub-urile majore precum Londra sau Paris.

Într-un moment în care economiile europene au nevoie de un stimulent, sosirea lui Taylor Swift în Europa promite să aducă exact acel impuls necesar prin cheltuielile generate de fanii săi entuziaști.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

9 mai, Ziua Europei: Cum este sărbătorită ziua în orașele europene

Pe 9 mai, întregul continent european celebrează Ziua Europei, o ocazie importantă care marchează pa...

Noul album lansat de Taylor Swift este oficial cel mai de succes album al decadei

The Tortured Poets Department, noul album al lui Taylor Swift, stabilește recorduri în toată lumea. ...

Istoria cozonacului, desertul nelipsit de pe masa de Paște

Cozonacul, delicioasa pâine îndulcită și îmbogățită cu nuci, stafide sau alte ingrediente, este un d...