EXCLUSIV Joe Keery (Stranger Things) interviu pentru Virgin Radio Romania: „Nu voi uita niciodată acele clipe și sper că voi avea șansa de a repeta experiența”

Celebrități, CoolNews, Filme
share

Un tribut adus filmelor clasice din anii ’80 care au captivat o întreagă generație, STRANGER THINGS este o dramă palpitantă, cu acțiunea plasată în Hawkins, un orășel aparent obișnuit din Indiana. După ce un puști dispare pur și simplu fără urmă, grupul său unit de prieteni și membri ai familiei caută răspunsuri și este prins într-o serie de evenimente mortale și cu miză mare.

Dincolo de aparențele acestui orășel banal, pândește un extraordinar mister supranatural, care include experimente ultrasecrete, conduse de autorități și un portal periculos, care leagă lumea noastră de un târâm sinistru, cu o putere uriașă. Toate acestea vor pune la încercare prietenii și vor da peste cap viața locuitorilor, iar ceea ce va fi descoperit va schimba pentru totdeauna orașul Hawkins și, poate, chiar întreaga lume.

Pentru că suntem fani ai serialului și știm că și vouă vă place, am stat de vorbă puțin cu Jeo Keery, unul dintre cei mai iubiți actori din Stranger Things. 

 

Virgin Radio Romania: Spune-ne cum a fost să vă întoarceți pe platourile de filmare pentru sezonul 4 după o pauză atât de lungă.

 

JOE KEERY: A fost o pauză lungă pentru public, dar nu la fel de lungă pentru noi, cei care filmăm serialul. Pentru noi, a fost o perioadă obișnuită. Dar, oricum ar fi, nu este niciodată greu să te întorci. Mi-a făcut plăcere să aflu că avem actori noi sezonul acesta. A fost minunat să lucrez cu Joseph Quinn. Am avut multe secvențe împreună. Mi-a făcut plăcere compania lui, dar și a lui Eduardo Franco și Jamie Campbell Bower.

Virgin Radio Romania: Cum se încheie sezonul 3 și de la ce pornește sezonul 4?

 

KEERY: De fapt, este o prăpastie între cele două. Robin face acum parte dintre cei care știu totul despre acest element supranatural de la Hawkins. Prin urmare, toată lumea știe că se petrece ceva bizar, dar nu știm exact ce.

 

Virgin Radio Romania: Suntem curioși să știm cum a fost prima citire a scenariului. Cum și-au prezentat frații Duffer viziunea pentru acest sezon?

 

KEERY: Sezonul al treilea a fost plin de lumină, culoare și amuzament. Era vară. Pentru sezonul al patrulea, cred că și-au dorit să revină la atmosfera din primul sezon și se bazează foarte mult pe latura horror a serialului, parte pe care au inclus-o prin adăugarea noului personaj negativ. Și coloristica serialului corespunde în mai mare măsură celei din primul sezon, cu mai mult maro, auriu și paleta aceea mai sumbră.

Virgin Radio Romania: În ce fel s-a schimbat atmosfera serialului ca urmare a faptului că toată lumea a fost împrăștiată în locații diferite? Cum a fost să faci parte din grupul Hawkins?

 

KEERY: Faptul că personajele trec prin diferite locații conferă o anvergură mai mare serialului. Cred că filmele din seria Războiul stelelor fac acest lucru foarte bine și știu că frații Duffer și-au dorit ca acest sezon să aibă acea anvergură. Faptul că în acest sezon treci dintr-o locație în alta îți permite să simți amploarea serialului. Cred că asta a fost intenția lor. Cât despre apartenența la grupul din Hawkins, mi-a plăcut mult acea parte. Cred că este punctul central al serialului. Cumva, este locul de unde a început totul și unde se leagă toate.

Virgin Radio Romania: Povestește-ne puțin despre evoluția lui Steve în acest sezon. Liceul este un aspect important pentru o parte dintre personajele mai tinere, care au parte de multe schimbări. Cum se schimbă Steve în acest sezon?

 

KEERY: Una dintre schimbările mele preferate, prin care trece personajul este prietenia cu Robin. Cred că faptul că a găsit o prietenă adevărată în Robin chiar a devenit parte integrantă din acest personaj. Îmi place foarte mult acest lucru, pentru că nu vezi pe ecrane prea multe relații  bărbat-femeie care să se rezume doar la prietenie. În asta s-a transformat relația noastră. Poveștile noastre sunt întrețesute pentru că, practic, fiecare dintre noi este ajutorul celuilalt la începutul sezonului. Dar cu Steve, reluăm lucrurile de acolo de unde le-am lăsat. Plutește în continuare în derivă și caută ceva. Cred că experiențele prin care trece în acest sezon îl ajută să înțeleagă mai bine ce anume caută. Frații Duffer reușesc mereu să ofere fiecărui membru al acestui grup un scop în viață. Chiar înțeleg personajele și dimensiunea fiecăruia dintre ele. În plus, pentru că reușesc să muleze atât de bine scenariul pe personaje, simt că înțeleg personajul foarte bine.

 

Virgin Radio Romania: A fost interesant să renunți la uniforma de la Scoops Ahoy și să ai un look mai dur sezonul acesta?

 

KEERY: Da, cu siguranță, dar, pe de altă parte, a fost și intimidant. E plăcut să te distanțezi de porțile liceului. Cred că Steve are o viziune mai cuprinzătoare asupra lumii și nu o mai privește doar strict din perspectiva vieții de liceu.

Virgin Radio Romania: Cum a evoluat relația lui cu Dustin (Gaten Matarazzo)?

 

KEERY: Cred că pur și simplu sunt cei mai buni prieteni. Nu cred că a evoluat prea mult, însă, în acest sezon, există o oarecare gelozie acolo: Steve e puțin deranjat de relația lui Dustin cu Eddie și nu pierde ocazia să îi scoată ochii, dar tot la fel de apropiați sunt. Cred că sunt puține lucruri care i-ar putea despărți, ceea ce e minunat. Relația aceasta bizară de cuplu s-a dovedit extrem de fructuoasă, în special în culise, pentru că Gaten e un tip cu care chiar poți lucra foarte ușor.

 

Virgin Radio Romania: Care este dinamica din culise, când toată lumea este pe platou?

 

KEERY: E grozavă! Avem un soi de limbaj al nostru și am senzația că toată lumea înțelege ce vor frații Duffer. Îmi face mare plăcere să joc în acest serial și, sezonul acesta, am avut ocazia să facem niște lucruri uimitoare, cum ar fi filmările de la bazin și multe dintre cascadorii. Au fost niște secvențe fantastice, iar eu am avut șansa să joc în ele. În clipele grele, mă repliam și îmi reaminteam că este o experiență fabuloasă și unică.

 

Virgin Radio Romania: Suntem extrem de curioși să știm câte ceva despre pregătirile pentru scenele cu bazinul și antrenamentele pentru cascadorii..

 

KEERY: Am luat niște ore de scufundări libere, ca să-mi pot ține respirația mai mult timp și să mă simt mai confortabil sub apă. Am ajuns să reușesc să-mi țin respirația aproximativ două minute și jumătate, astfel încât, dacă erau probleme sub apă sau dacă era nevoie de mai mult timp pentru pregătirea camerei, să pot sta acolo. E vorba despre timpul de producție și despre reducerea timpului necesar pentru a te adapta la anumite situații, practic, să fii o componentă care funcționează fără cusur a mașinăriei cinematografice. A fost extrem de satisfăcător și incredibil de captivant. Nu trebuie să joci prea mult în acele scene, pentru că ești literalmente sub apă, admirând decorurile superbe pe care le-au creat. Dar a fost una dintre părțile care mi-au adus cea mai mare satisfacție din tot sezonul, tocmai pentru că am avut suficient timp să mă pregătesc. A fost tare plăcut să apar pregătit și nerăbdător să lucrez la acele scene. Sincer, am fost destul de trist când s-a terminat filmarea scenelor respective.

Virgin Radio Romania: Ne poți spune ceva mai multe despre acel platou și despre cât de mare era?

 

KEERY: A fost uriaș. Cred că avea cam șase metri înălțime și doisprezece metri lățime, cu o punte de jur împrejur. În partea de jos, era un platou superb cu niște scări mici, ca să se poată ajunge și dedesubt. Au fost zile întregi petrecute sub apă, în acest bazin minunat,  alături de cei mai buni din domeniu. A fost atât de interesant să învăț de la specialiști, să le pun întrebări și să acumulez experiență de la ei! A fost fantastic! Tot timpul mi s-a părut că e ireal. Nu voi uita niciodată acele clipe și sper că voi avea șansa de a repeta experiența.

 

Virgin Radio Romania: Care este direcția acestui sezon și care e faza cu Lumea Răsturnată?

 

KEERY: Încă de când au început să scrie scenariul, frații Duffer au adoptat un fir narativ care nu se oprește la acest sezon. Mai ales cu noul personaj negativ din acest sezon, cei doi scriu pentru a îmbogăți povestea, dar și pentru a o purta către o concluzie, ceea ce cred că este minunat. Se și simte acest lucru, pentru că sezonul se termină altfel decât cele anterioare. Lucrurile care s-au întâmplat au consecințe și, ca privitor, acelea sunt întotdeauna momentele mele preferate, cele în care simți greutatea lucrurilor. Sper ca în sezonul următor să simțim efectiv greutatea lucrurilor care se vor întâmpla.

Virgin Radio Romania: Cum ți se pare interesul fanilor STRANGER THINGS pentru acest serial?

 

KEERY: Uneori, este de necrezut. E uimitor că acest grup de personaje creionate de frații Duffer au captivat atât de mulți oameni. Cred că nu voi reuși să realizez amploarea fenomenului decât după ce totul se va fi terminat, din păcate. Ne apropiem de final acum și, mai ales sezonul acesta, chiar am savurat fiecare dintre acele momente incredibile pe platou, alături de cei de care m-am apropiat.

 

Virgin Radio Romania: Pe măsură ce sezonul patru se apropie de final, ce așteptați cu nerăbdare să vedeți în sezonul cinci?

 

KEERY: Cred că sezonul cinci va fi haotic. O să fie o nebunie. Sunt foarte multe arcuri de încheiat. Am speranțele mele pentru sezonul următor, dar cred că frații Duffer se axează cel mai mult pe partea emoțională. Am încredere totală în ei. Cred că sunt cei mai buni în domeniu și nimeni nu-i poate întrece.

Virgin Radio Romania: Spune-ne mai multe despre modul în care acest sezon echilibrează acțiunea, umorul, componenta horror și drama într-o manieră foarte coerentă.

 

KEERY: Nu e o sarcină ușoară. E ca și cum ai crea nouă filme separate. Dacă te gândești la resursele implicate și la ce au reușit să facă frații Duffer, este incredibil. Din punctul de vedere al includerii tuturor acestor elemente diferite, cred că totul începe de la o foarte bună înțelegere a personajelor și a interacțiunilor dintre ele, pentru că atunci când primesc scenariile, îmi este foarte clar cum vor să fie Steve în scena respectivă. Mai deviem de la scenariu și facem lucruri diferite în ziua respectivă, dar au un talent incredibil de a scrie pentru aceste personaje. Știu cum să găsească un echilibru între a scrie lucruri care înspăimântă oamenii, care îi fac să râdă și lucruri care le vor trezi latura emoțională și îi vor face să plângă. Superputerea lor este să scrie cu suflet.

Articole similare

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Cine este Răzvan, ascultătorul Virgin Radio Romania care i-a găsit pe Giulia și Andrei

Oricât de bine s-ar ascunde matinalii noștri preferați, tot vor fi găsiți dacă își pun ascultătorii ...

Andrei și Giulia au fost găsiți! Indiciul care l-a ajutat pe Răzvan

Când a fost ultima dată când ai jucat o sesiune memorabilă de de-a v-ați ascunselea? Când te-ai ascu...