Eurovision 2024: Au fost selectate primele 10 ţări finaliste. Moldova nu s-a calificat

CoolNews, NEWS
share

În urma primei semifinale a prestigiosului concurs muzical Eurovision, care a avut loc marți seara la Malmo, Suedia, s-au stabilit cele zece piese care își vor reprezenta țările în finala de sâmbătă. Printre țările calificate se numără Serbia, Portugalia, Slovenia, Lituania, Finlanda, Cipru, Irlanda, Luxemburg, Ucraina și Croația, ultimele două fiind considerate favorite.

Pe de altă parte, țările care au avut mai puțin noroc și nu s-au calificat în finală sunt Australia, Azerbaidjan, Islanda, Polonia și Moldova. Electric Fields, duo-ul australian, s-a bazat pe piesa „One Milkali (One Blood)”, însă acest efort nu a fost suficient pentru a le asigura un loc în finală.

O altă apariție notabilă a fost cea a artistei irlandeze Bambie Thug, care a reușit să se califice în finală cu piesa „Doomsday Blue”. Cu toate acestea, ea a fost nevoită să își modifice machiajul scenic, considerat prea politic. Într-o conferință de presă, cântăreața a explicat că mesajul pe care îl afișa inițial pe corp era o aluzie la situația din Gaza, lucru care a încălcat regulile concursului, având în vedere natura apolitică a acestuia.

Pe lângă aceste aspecte, semifinala a inclus și evoluțiile unor țări „Big Five”, care asigură finanțarea principală a concursului: Regatul Unit, Germania și Suedia, aceasta din urmă fiind și țara gazdă. Următoarea semifinală va avea loc joi seară, când alte zece țări vor fi selectate pentru finală din 16 concurenți.

Marea finală va avea loc sâmbătă seara, la Malmo Arena, începând cu ora 19:00 GMT, iar fanii din întreaga lume sunt așteptați să urmărească acest spectacol muzical impresionant.

 

sursa foto: Facebook Eurovision Song Contest

Articole similare

Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor...

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din ...

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la legendarul Eurovisi...

INTERVIU EXCLUSIV | Martin Österdahl (director executiv Eurovision): Motivația de a lucra în industr...

Născut și crescut în Suedia, Martin Österdahl are o carieră lungă și impresionantă în domeniul media...