Eurovision 2022: Delegaţia României a decolat spre Torino

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

wrs, reprezentantul României la Eurovision, a plecat astăzi, luni, 2 mai, spre Torino, unde peste numai două săptămâni va avea loc finala Eurovision Song Contest 2022.

Înainte de a se îmbarca, artistul a susţinut un recital în incinta aeroportului Otopeni. Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei ţării noastre la cea de a 66-a ediţie a concursului, alături de o parte din echipa Eurovision România, jurnalişti, dar şi numeroşi fani.

wrs a interpretat piesa României la Eurovision – „Llamame”, a făcut poze cu susţinătorii veniţi să-l conducă, a dat autografe şi a oferit cadouri celor prezenţi.

„Parcă nu îmi vine să cred că a venit ziua deplasării la Torino! Abia aştept să văd ce ne aşteaptă în următoarele două săptămâni şi sunt sigur că o să fie o experienţă minunată. Sunt extraordinar de recunoscător pentru tot ce mi s-a întâmplat în ultimele luni şi pentru ce urmează, pot să spun că pentru asta m-am pregătit. Sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să vă placă ceea ce v-am pregătit. Torino, here I come!„, a declarat wrs la plecarea spre Italia.

La evenimentul transmis în direct pe pagina de Facebook Eurovision Romania, jurnaliştii au vorbit şi despre şansa României la un loc bun în clasamentul Eurovision, iar Iuliana Marciuc a declarat: „Plecăm cu un vibe extrem de pozitiv. Este încununarea unui proiect la care echipa Eurovision România lucrează încă din luna noiembrie şi suntem încrezători în şansele noastre. wrs a avut o evolutie spectaculoasă de la etapă la etapă, iar mentalitate lui de învingător, sigur ne va ajuta.

Delegaţia României va avea un program foarte încărcat după sosirea în Italia, marţi, 3 mai, fiind programată prima repetiţie, şedinţa tehnică în Viewing Room, o conferinţă de presă, interviuri şi sesiuni foto.

Calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, wrs va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs. Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 10 şi 12, respectiv 14 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1 şi TVR Internaţional.

Articole similare

Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor...

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din ...

Eurovision 2024: Au fost selectate primele 10 ţări finaliste. Moldova nu s-a calificat

În urma primei semifinale a prestigiosului concurs muzical Eurovision, care a avut loc marți seara l...

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la legendarul Eurovisi...