Ești dependent de smartphone? Am găsit soluția pentru a te elibera!

Tech
share

În adâncul sufletului tău știi asta dar nu vrei să recunoști. Ți-o spun apropiații dar tu nu și nu. Prietena te-a părăsit tocmai din acest motiv. Preferi să stai singur decât să scoți capul în oraș.
Da, ești dependent. Și nu orice dependent ci dependent de smartphone. Micul ecran strălucitor care a devenit o extensie a corpului tău fizic. Nu există 10 minute fără să dai un scroll rapid prin zecile de feed-uri care te așteaptă flămânde să-ți mănânce energia. Nu trec 15 minute fără să dai un like, un reply, un comment sau un share. Parcă nu mai ai timp de nimic dar ce contează: ai universul tău virtual în care nu simți nici sete nice foame.

Ce e de făcut pentru a te reintegra din nou în realitatea analogică? Nimic mai simplu: plecând de la ideea că am devenit dependenți de gesturile pe care le facem pe ecranul telefonului, o agenție de design din Austria s-a gândit să ofere un surogat pentru aceia dintre noi care se luptă cu captivitatea touchscreen-ului: Substitue Phones

De aceeași mărime cu smartphone-ul personal, această bucată de plastic te ajută să faci scroll, zoom sau pinch înttr-un mod cât se poate de analog, ajutându-te să treci peste momentele grele în care te-ai hotărât să treci la clasicul Nokia 3210 dar încă mai simți reminiscențele sutelor de gesturi aruncate zilnic pe ecranul smartphone-ului.

Încă nu știm prețul sau data lansării dar ne dorim să ne plimbăm degetele în cel mai terapeutic mod posibil pe pietricelele care ne vor elibera de jugul virtual al tehnologiei moderne.