Confidenţialitate

ERIK FRANK, dintr-un sat de 200 de locuitori, la no.1 în topuri

Celebrități, CoolNews
share

N-ai spune că ERIK e român. Nu după cum cântă sau după cum arată. Și totuși… Frank Erik Tchatchoua, revelația muzicală cu un aer exotiv provine dintr-un sat românesc, de unde nimeni nu s-ar fi gândit că își poate lua zborul direct câtre vârful clasamentelor muzicale românești.

Sub numele de scenă ERIK, artistul este una dintre cele mai promițătoare apariții din industria muzicală, cu implicări în hit-uri precum “Ruleta” (Inna) sau “Matame” (Antonia), atât ca artist, cât și în calitate de compozitor.

Vocea și înfățisarea sa, alături de faptul că vorbește fluent patru limbi, i-au indus însă în eroare pe fani, Frank Erik Tchatchoua fiind născut și crescut în România, în satul Bumbuieni.

A crescut într-o familie modestă, alături de care s-a mutat la vârsta de 5 ani în Spania și mai apoi Franța.

Totul s-a schimbat când Jorge l-a descoperit pe ERIK, cei doi începând la foarte scurt timp să compună muzică împreună. Talentul înnăscut pentru muzică și dedicarea față de scopul său l-au făcut să lucreze cu artiști precum INNA, Antonia, Alex Velea, Nicole Cherry, Mandinga, Xonia, Karmen, Theo Rose și mulți alții.

În 2016, ERIK a devenit solistul trupei de muzică electronică Gate 1, a cărui componență era formată din Vlad Vedeș (Bere Gratis) și Robert Magheti ( Sistem). Gate 1 a concertat în cele mai importante orașe din România în decursul acelui an, urmând ca 2017 să-i aducă lui ERIK colaborarea cu INNA, alături de care a compus și interpretat hitul “Ruleta”.

2019 a adus colaborarea cu Antonia pentru piesa “Matame”, ajunsă rapid până pe primul loc în topurile radio și TV.

Erik se află în momentul de față în Los Angeles, unde lucrează cu diferiți compozitori și producători internaționali. Virgin Radio Romania a aflat că în prezent pregătește o nouă colaborare cu un artist de top, ceea ce l-ar putea readuce din nou în topuri cu un megahit.

Articole similare

Minelli prezintă “Loca”, în colaborare cu Erik Frank - VIDEO

Minelli apare într-o ipostază seducătoare, amintind de filmele polițiste și de cursele de mașini, ia...

ANTONIA lansează cu Erik Frank single-ul “Matame” - VIDEOCLIP

Piesa “Matame” a fost compusă de Marius Dia, Alex Parker, Erik Frank și Olivia Addams și produsă de ...

11 milioane în 11 zile – VIDEO

“Ruleta”, cel mai recent single INNA lansat cu Erik, a strâns peste 11 milioane de vizualizări în 11...