Emil Boc vrea să organizeze un concert-test la Cluj-Napoca, pentru a vedea cum se pot organiza aceste evenimente în siguranță

NEWS
share

Primarul Clujului, Emil Boc, vrea să organizeze un concert  în care să se testeze în condiții de siguranță, care e rata de infectare cu virusul SARS COV 2, la evenimente cu număr mare de participanți.

Declarația lui Emil Boc vine după ce în acest weekend, în Barcelona, 5000 de oameni au participat la un concert intr-un spatiu inchis. Au purtat măști și au fost testați înainte de concert.

Într-o lună vom ști rezultatele experimentului din Barcelona care urmeaza să arate care ar fi rata de răspândire a virusului la evenimente cu număr mare de oameni.

Primarul orașului Cluj subliniază că e nevoie de timp pentru a pune la punct un astfel de concert test . Propunerea prevede o participare de două mii până la patru mii de oameni în Sala Polivalentă sau pe stadionul din Cluj.

”Și după modelul Barcelona, Clujul stă la dispoziția autorităților pentru a testa un concert, cu un anumit număr, de 3.000 de persoane, de 5.000 de persoane, dacă se poate  pentru că avem și stadion, 4.000 de persoane în Sala Polivalentă. În prețul biletului va fi inclus și testul antigen, vom pune la dispoziție toată infrastructura aferentă în vederea testării, împreună cu organizatorii, pe costurile lor, nu prin cheltuială de bani publici, vom monitoriza împreună cu reprezentanții autorităților statului starea de sănătate a celor care au fost la concert ca să ne dăm seama dacă există un risc de îmbolnăvire”.

Articole similare

Emma Răducanu nu va mai participa la Transylvanian Open (Cluj Napoca)

Emma Răducanu nu va mai participa la turneul de tenis Transylvanian Open de la Cluj Napoca. Sportiva...

Noi artiști confirmați la Electric Castle 2021: EC_Special

Electric Castle 2021 - EC_Special se va desfăşura în peste 20 de locuri din Bonţida şi Cluj-Napoca, ...

Asaf Avidan, în concert în România

Asaf Avidan, artistul israelian a cărui notorietate a ajuns atât de puternică încât are videoclipuri...