Confidenţialitate

Elon Musk spune că i-a implantat un cip unei maimuțe, iar acum se joacă jocuri video

CoolNews, Tech
share

Știm deja că dintre miliardarii lumii, Elon Musk are cele mai interesante gânduri cu privire la cum va arăta lumea în următorii 10-20 de ani.

De la mașini electrice, la tuneluri subterane, sau la trimis oameni în spațiu, Elon Musk pare să aibă un plan pentru fiecare lucru.

Ei bine, unul din proiectele sale extrem de ambițioase este Neuralink, acolo unde își propune, pentru început, să rezolve câteva dintre problemele cu care se confruntă persoanele în scaun cu rotile, cu ajutorul unui cip implantat în craniu.

Dacă la sfârșitul anului trecut acesta a prezentat progresul pe care cercetătorii Neuralink l-au făcut prin implantarea unui cip pe un craniu de porc, acum aceștia au trecut la Next Level: un cip implantat în craniul unei maimuțe.

Elon Musk spune că Neuralink a pus un cip în craniul unei maimuțe, l-a conectat la creier cu cabluri minuscule, iar maimuța joacă jocuri video ”cu mintea”. ”Nu este deloc o maimuță nefericită”, a spus Musk într-un interviu la Clubhouse, o aplicație de social media care câștigă tot mai multă popularitate, pe fondul migrării utilizatorilor de pe platformele Facebook.

Sigur, pare un pas extrem de mare înainte, dar pe de altă parte, „acum maimuta are parte de certuri in familie, mama sa îi reproșează că stă toată ziua în jocuri, își strică ochi”, spune Ionuț Bodonea în matinalul Virgin Radio Romania.

Interviul complet despre asta poate fi ascultat aici:

 

Articole similare

Ce spune Bill Gates despre Bitcoin: Dacă ai mai puţini bani decât Elon Musk, ar trebui să ai grijă u...

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a recunoscut într-un interviu că nu a investit în Bitcoin şi nici ...

STUDIU: Stăm tot mai mult cu ochii în ecrane

Tot mai mult cu ochii în ecrane. Realitatea virtuală, serviciile video over-the-top, dar şi jocur...

FIFA 21 se lansează azi pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S

Electronic Arts Inc. lansează FIFA 21 pentru PlayStation®5 și Xbox® Series X|S, consolele de nouă ge...