Elon Musk își încearcă norocul a treia oară. Lansează – din nou – cea mai puternică rachetă din lume

CoolNews, NEWS, Tech
share

SpaceX este pregătită să lanseze al treilea test de zbor al navei spațiale Starship, racheta cea mai puternică din lume, de la baza sa „Starbase” din Boca Chica, Texas, sperând să atingă viteze care să ducă nava în orbită.

SpaceX a început cel de-al treilea test orbital al rachetei sale Starship, supranumită cea mai puternică rachetă din lume.

Lansarea este programată să aibă loc astăzi. Compania a declarat că va începe transmisia evenimentului și pe YouTube pentru ca oameni de oriunde de pe glob să poată urmări.

Cu o înălțime impresionantă de peste 122 de metri, racheta Starship este o minune a ingineriei, fiind formată dintr-o treaptă superioară reutilizabilă din oțel inoxidabil, denumită „Starship”, și un propulsor de primă etapă Super Heavy. Cu ambiții care depășesc orbita Pământului, Starship își propune să sprijine eforturile de explorare spațială, cu planuri de a transporta astronauți pe Lună și, în cele din urmă, pe Marte, deschizând potențialul pentru colonii umane pe lumi îndepărtate.

Elon Musk, fondatorul și CEO-ul SpaceX, a declarat într-o postare pe X (Twitter): „Vremea este favorabilă în proporție de 70% pentru al treilea test integrat de zbor al Starshipului de azi.” SpaceX a declarat că printre obiectivele stabilite pentru această misiune se numără realizarea cu succes a arderii de ascensiune a ambelor trepte, funcționarea ușii de încărcătură a Starshipului și o demonstrație a transferului de propulsant în timpul fazei de coastă a treptei superioare.

După lansare sunt programate două zboruri de testare, care vor oferi insighturi inginerilor SpaceX. Primul zbor de test Starship al SpaceX a fost lansat pe 20 aprilie 2023, dar a fost distrus intenționat după ce cele două etape nu au reușit să se separe.

Un al doilea zbor de test pe 18 noiembrie a reușit să ajungă în spațiu, dar nu la altitudinea sa țintă. Propulsorul Super Heavy s-a separat cu succes de treapta superioară a Starshipului, dar ambele vehicule au fost distruse în cele din urmă la scurt timp după separarea treptei.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

SpaceX a lansat racheta Starship din sudul Texasului, în cel de-al patrulea zbor de încercare

Joi, compania SpaceX a lansat gigantica rachetă Starship din sudul statului Texas, marcând cel de-al...

Elon Musk este din nou tată. „Techno Mechanicus” este numele celui de-al zecelea copil al miliardaru...

Despre Elon Musk se știe că este fondatorul Tesla și SpaceX, proprietarul X, unul dintre cei mai bog...

[BREAKFAST] Mama lui Elon Musk nu îi dă voie să se bată în cușcă cu Mark Zuckerberg

Maye Musk, mama miliardarului Elon Musk, nu îi dă voie fiului său să se lupte în cușcă cu Mark Zucke...