Edi Iordănescu, despre naționala României: E generația de suflet a României și românii trebuie să învețe să pună suflet alături de ei – când fac asta, generația asta nu are limite

CoolNews, NEWS
share

Victoria entuziasmantă cu Ucraina, 3-0 – cea mai categorică obținută vreodată de România la un turneu final și doar a doua din istoria participărilor la campionate europene – a schimbat radical imaginea tricolorilor, șifonată de remizele fără gol cu Bulgaria și Lichtenstein, scrie europafm.ro.

„Referitor la această generație, sunt antrenorul lor și vă rog cu toată puterea nu-i numiți în niciun fel. Au fost în trecut generații de aur, știți că au fost extraordinari în trecut, băieții au făcut performanță. Această generație nu reprezintă niciun metal de niciun fel, ci reprezintă generația de suflet. V-aș ruga să o numim generația de suflet și trebuie să fie și generația de suflet a românilor. Românii să învețe să o iubească și învețe să pună suflet alături de ei, pentru că atunci când fac asta generația asta nu are limite”, a spus selecționerul Edi Iordănescu.

Zecile de mii de fani din tribunele Allianz Arena i-au purtat pe tricolori spre victorie spune căpitanul Nicolae Stanciu, care mărturisește ca a fost copleșit de emoții la intonarea imnului

„Pentru noi toți a fost ceva unic. Personal, nu am mai simțit așa ceva în viața mea… la momentul intonării imnului să cânte 50.000 – 60.000 de români aici pe Allianz Arena. E ceva… un moment unic pentru noi toți și priveam pe tata și pe soție care erau în tribune, pe fratele meu mai mic, pe sora mea și aveam lacrimi în ochi. Și cred că la fel și colegii mei. Și vrem să le mulțumim. Și sper că le-am făcut o bucurie mare”, a spus Nicolae Stanciu.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO.

 

sursa foto: Facebook – Edi Iordanescu 

Articole similare

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dort...

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, ...

Lamine Yamal, noul star al fotbalului internațional: A devenit cel mai tânăr jucător din istorie car...

La numai 16 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul Euro...

EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dac...

„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier ...