Ed Sheeran a câștigat procesul în care a fost acuzat de plagiat pentru melodia „Shape Of You”

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Starul pop Ed Sheeran nu a comis plagiat atunci când a compus piesa de mare succes „Shape of You”, unul dintre cele mai ascultate cântece din lume, a decis miercuri Înalta Curte de Justiţie din Londra, care a respins procesul demarat de doi compozitori, scrie BBC News, citat de Digi24.ro

Ed Sheeran, în vârstă de 31 de ani, nu a copiat „nici deliberat, nici involuntar” o parte din linia melodică a cântecului „Oh Why”, compus de Sami Chokri şi Ross O’Donoghue, atunci când a înregistrat piesa „Shape of You„, a subliniat judecătorul Antony Zacaroli.

Judecătorul Antony Zacaroli subliniază faptul că Ed Sheeran, în vârstă de 31 de ani, nu a copiat „nici deliberat, nici involuntar” o parte din linia melodică a cântecului „Oh Why” atunci când a înregistrat hitul „Shape of You” din 2017. De asemenea, judecătorul a spus că deși există anumite asemănări cu „Oh I” și „Oh Why”, în același timp există și diferențe semnificative. La proces s-a mai precizat și faptul că dovezile care arată că „Shape Of You” provine din cu totul alte surse decât melodia ce aparține lui Sami Chokri și Ross O`Donoghue au fost convingătoare.

 

sursa foto: Shutterstock/Cubankite

Articole similare

Kevin Spacey vizat de un nou proces, acuzaţia fiind de agresiune sexuală

Actorul american Kevin Spacey se află din nou în fața unei instanțe de judecată la Londra, de aceast...

Megan Thee Stallion, acuzată de hărţuire de fostul ei cameraman

Megan Thee Stallion, cunoscută cântăreață americană de rap, se confruntă cu acuzații de hărțuire și ...

Madonna, dată din nou în judecată de către fani. Ce a mai făcut de această dată

Madonna se confruntă din nou cu o acțiune în justiție din partea fanilor, de data aceasta pentru un ...