Confidenţialitate

Eco-Rating, modul în care poți afla și compara gradul de sustenabilitate al smartphone-urilor

CoolNews, Tech
share

Toată lumea vorbește în ultima perioadă de sustenabilitate și cum putem să avem grijă de mediu. Evident, în discuție intră operatorii de telecomunicații, dar și producătorii de smartphones, cel mai nou pe listă fiind OPPO.

Începând cu luna iunie a acestui an, clasificarea Eco-Rating va fi aplicată la nivel european pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a identifica și compara gradul de sustenabilitate al smartphone-urilor disponibile pe piață, dar și pentru a crește nivelul de conștientizare asupra importanței protejării mediului și a sustenabilității.

Inițiativa Eco Rating a fost lansată de către cinci dintre operatorii de top din Europa, respectiv: Deutsche Telekom, Orange, Telefónica, Telia Company și Vodafone, având la bază ”dorința de a prezenta utilizatorilor informații reale despre impactul producției, folosirii, transportului și aruncarii smartphone-urilor”, după cum a fost prezentată public ideea Eco-Rating.

Practic, fiecare smartphone primește un calificativ Eco Rating care se încadrează între 0 și 100, reprezintând nivelul/gradul de sustenabilitate al device-ului pe întreaga durată de viață. Clasificarea Eco Rating pentru smartphone-uri ține cont de 5 aspecte: Durabilitate, Reparabilitate, Reciclabilitate, Eficiența energetică, Utilizarea eficientă a resurselor.

ILUSTRAȚIE: Benny Liu / Unsplash

Articole similare

Atenție la malware răspândit prin SMS

Cine a uitat că există încă SMS, ar putea să-l redescopere când se trezește cu telefonul infectat vi...

QUIZ: Ce telefon ți se potrivește? Android sau iPhone?

Știai că din doar câteva întrebări te poți lămuri simplu ce e mai potrivit pentru tine: Android sau...

Samsung confirmă lansarea unui nou model de smartphone la jumătatea lui ianuarie

Anul 2021 va începe în forţă în ceea ce priveşte smartphone-urile. Cei de la The Verge spun că ev...