Confidenţialitate

Echipa de robotică AutoVortex, primită la Salonul Oficial, după ce a câștigat locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică CRI 2021

Celebrități, CoolNews
share

A revenit în țară prima echipa non-americană care a câștigat Finala Mondială de Robotică în SUA.  Echipa de Robotică a României – AutoVortex, cu roboții AutoVortex și AutoVortex FAN Courier, a câștigat locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică CRI 2021 din Chicago, SUA.

Pe aeroport, echipa a fost întâmpinată la Salonul Oficial chiar de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu,  care a anunțat că, începând din noul an școlar, odată cu reluarea olimpiadelor școlare, să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naționale de robotică.

”Performanța lor este una de excepție: este prima oară când o echipă din afara spațiului nord-american se impune în acest concurs. Acest succes confirmă încă o dată dezvoltarea unui domeniu al meseriilor emergente în școala românească, robotica, și implicit valoarea celor care își dedică timpul și resursele în acest scop.

Robotica este un instrument valoros pentru antrenarea abilităților cognitive și sociale ale tinerilor. În același timp, robotica înseamnă dezvoltarea de noi abilități, care le vor permite elevilor să transfere ingineria în lumea de zi cu zi, adică una din componentele-cheie ale testelor PISA.

Tocmai datorită acestor considerente, Ministerul Educației a decis ca, începând din noul an școlar, odată cu reluarea olimpiadelor școlare, să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naționale de robotică.

Practic, vorbim de recunoașterea rezultatelor obținute de toate echipele românești care au participat în ultimii ani la concursurile internaționale, fiindcă pe lângă AutoVortex, avem multe alte echipe câștigătoare în România și este necesar să stimulăm acest demers în sensul de a acorda mai multă importanță acestui domeniu, profesorilor și mentorilor implicați în susținerea echipelor”, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Componența echipei care s-a impus în concursul de la Chicago: Ana Maria Iacob și Dimitrie Sebastian Cudrici (elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Claudia Catrinel Amariei și Răzvan Iacob Milea (elevi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Cezar Andrei Dunuţă (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Victor Brînzan (Şcoala Britanică din Bucureşti), Andrei Laurenţiu Radu (Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti), Carina Gabriela Grec (Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti), Theodor Adrian Vasile (Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti), Ştefan Caraenache (Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti), Radu Ungureanu (Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti), Victor Bogdan Ungureanu (Liceul Cronos din Bucureşti), Luca Rusu (Şcoala Americană din Voluntari), Mihnea Vişoiu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Melnic (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi).

Coordonator este profesorul Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti), iar mentor, studentul emerit Rareş Ştefan Ion.

Nu a fost prima mare reușită internațională, în acest an. Echipa AutoVortex a câştigat medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică FTC – Rusia 2021, cu acest prilej fiind medaliaţi onorific de Ministerul Educaţiei.

FOTO: Ministerul Educației

Articole similare

Echipa de Robotică a României, locul 1 la Campionatul Internaţional de la Chicago

Echipa de Robotică a României - AutoVortex, cu roboții AutoVortex și AutoVortex FAN Courier, a câști...

CALIFORNIA: Struguri culeși de roboți

Ușor-ușor, tehnologia ia locul oamenilor. În California, de exemplu, strugurii sunt culeși de rob...

STUDIU: 4 din 10 români care folosesc internetul au dispozitive inteligente pentru casă

Cei care își fac singuri curățenie pe acasă și nu au pe cineva care se ocupă de treaba asta, vor emp...