EBU a finalizat ancheta privind presupusul consum de droguri de la Eurovision 2021

Celebrități, CoolNews
share

European Broadcasting Union (EBU), organizatorii Eurovision Song Contest, anunță că a fost finalizată ancheta pornită ca urmare a unor imagini controversate în care apărea chiar solistul trupei care a câștigat Eurovision 2021.

Damiano David, solistul trupei italiene Maneskin, care a câștigat trofeul Eurovision, a fost surprins în Camera Verde făcând un gest care a fost interpretat ca specific consumului de stupefiante. Acesta a dezmințit rapid zvonurile, dar speculațiile nu au încetat, iar subiectul a fost unul dintre cel mai comentate azi în Europa, întrecând în popularitate chiar discuțiile depre piesele de la Eurovision 2021.

”No drug use took place in the Green Room and we consider the matter closed” – transmit reprezentanții EBU.

Damiano David, solistul trupei italiene Maneskin, a făcut și un test antidrog, solicitat chiar de el, care a ieșit negativ.

EBU precizează că a studiat cu atenție și imaginile din Camera Verde și nu a găsit nimic care să indice consumul unor substanțe interzise.

Trupa a vorbit despre acest subiect și după conferința de presă care a urmat finalei Eurovision 2021, precizând inclusiv pe contul oficial de Instagram că nu a existat niciun consum de droguri.

Damiano David, la conferința de presă, a povestit ce s-a întâmplat și a răspuns la întrebarea de ce se aplecase deasupra mesei, spunând că paharul din care băuse era spart. Potrivit membrilor grupului, Thomas Raggi, chitaristul, spărsese un pahar. La scurt timp după incidentul din conferința de presă și furtuna care a a urmat pe rețelele de socializare, formația a publicat povestea lor pe Instagram:

„Suntem șocați despre ce cred unii oameni, că Damiano ia droguri. Suntem total împotriva drogurilor și nu am luat niciodată cocaina. Suntem pregătiți să ne testăm pentru ca nu avem nimic de ascuns. Suntem aici să cântăm și ne bucuram foarte tare că am câștigat concursul Eurovision și le mulțumim tuturor pentru sprijin. Rock`n Roll nu moare niciodată. Vă iubim.”

FOTO: EBU Andres Putting

Articole similare

[INTERVIU EXCLUSIV] Loreen câștigă Eurovision Song Contest 2023 cu piesa "Tattoo", devenind al doile...

Loreen scrie istorie la Eurovision Song Contest ca prima interpretă feminină și doar a doua persoană...

Eurovision 2023: România ratează calificarea în Marea Finală de la Liverpool

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, ...

Prima semifinală Eurovision 2023 debutează în direct la TVR

Au început emoțiile pentru concurenții Eurovision Song Contest 2023! Prima semifinală Eurovision 202...