Confidenţialitate

După medicii falși, au apărut inginerii falși

CoolNews, Energia aia bună
share

Mai mulți studenți ai Universității Tehnice de Construcții București s-au făcut cu diplomă, deși nu prea au promovat examenele din sesiuni și nici nu și-au luat licența.

Un audit intern de la finalul anului trecut a stabilit că la Facultatea de Geodezie din cadrul Universității au fost eliberate 39 de diplome false, între anii 2004 și 2017.

Dintre acestea, 30 de diplome au ajuns la titulari, iar 9 nu au fost niciodată ridicate. Toate cele 39 de diplome au fost anulate în decembrie 2018, iar acum falsurile sunt investigate într-o anchetă penală.

Diplomele false au început să iasă la iveală în vara lui 2018, după ce un student care voia să se înscrie la altă facultate a vrut să-și scoată dosarul de la Geodezie.

Așa a aflat că figura pe lista celor care primeau bursă socială, deși nu luase niciodată vreun ban de la facultate.

S-au făcut verificări, iar conducerea Universității a descoperit că secretara-șefă a Facultății de Geodezie, Mirela Bunea falsificase unele dintre dosarele de burse sociale și încasa sumele respective.

Potrivit Vice.com, după ce au săpat mai adânc, cei care au făcut auditul intern au aflat că Mirela Bunea ar fi fabricat mai multe diplome și le-ar fi vândut unor studenți. Falșii ingineri le-au folosit ca să se angajeze la firme de cadastru, să-și facă propriile firme sau să lucreze la stat, în oficiile teritoriale de cadastru.

Articole similare

Laptopurile APPLE ar putea încărca wireless iPhone-urile

Laptopurile Apple ar putea încărca wireless iPhone-urile. Este o idee la care inginerii Apple se ...