După ce românii au fost ”ajutați” de Viorica Dăncilă să caute ”aria cercului”, acum ea îi ajută să descopere ce este un giroscop

CoolNews, Viral
share

Viorica Dăncilă a reușit să aducă un nou cuvânt în vocabularul românilor și să genereze un val de căutări după termenul ”giroscop” folosind motoarele de căutare. Nu este prima dată când Viorica Dăncilă oferă exemple care generează noi tendințe în căutările online. În noiembrie 2019 ea i-a învățat pe români cum se calculează aria cercului, după ce a oferit o formulă greșită în timpul unei conferințe de presă.

Bogdan și Ionuț au povestit cum fostul premier PSD Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române și a dat ca exemplu cuvântul „giroscop”.

Ea a fost întrebată la Digi 24 dacă PSD îi poate reproşa faptul că anumite greşelile gramaticale ale ei ar fi afectat imaginea partidului. Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu cred că poate face PSD aceste reproşuri. Să ne uităm la declaraţiile liderilor politici de la alte partide, la cele ale doamnei ministru al Educaţiei, care e profesor de Română, eu sunt inginer, să ne uităm la declaraţiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române”.

”Giroscopul sau sertarizare. Nu mai ştiu. Am reţinut câteva dintre ele. Atunci când există presiune, şi cel mai abil jucător poate să facă greşeli”, a afirmat Viorica Dăncilă.

După declarațiile făcute de Viorica Dăncilă despre ”giroscop”, căutările pe Google după acest termen au explodat.

Giroscopul inventat de Jean-Bernard-Léon Foucault este un corp solid căruia i se imprimă o mișcare de rotație (în jurul unei axe de simetrie, de obicei), având scopul de a indica o anumită direcție (fixă în spațiu).

Articole similare

Festival de glume online, după ce Viorica Dăncilă a devenit consilier la BNR

Știrea zilei a venit via BNR:  Viorica Dăncilă a fost numită consilier de strategie al guvernatorulu...

Viorica Dăncilă va publica o carte despre perioada în care a fost prim-ministru

Fostul prim-ministru, Viorica Dăncilă, a scris pe pagina de Facebook faptul că va publica o carte în...

VIRAL: Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a inventat cuvântul "giroscop"

Fostul prim-ministru al României și candidat la președinție, Viorica Dăncilă, e cunoscută pentru gaf...