Advertisement
Advertisement

Drake revine pe primul loc în clasamentul Billboard 200, cu albumul „Certified Lover Boy”, pentru a cincea săptămână

CoolNews, Muzică
share

Drake revine în această săptămână pe primul loc în Billboard 200. Materialul “Certified Lover Boy” este pentru a 5-a săptămână pe primul loc în top-ul albumelor din SUA. 

Proiectul a vândut 74.000 de copii în ultima săptămână, fiind cel mai achiziționat album Rap/Hip-Hop de anul acesta. Astfel, Drake i se alătură lui Eminem, ca singurii rapperi care lansează 3 abume, ce petrec minim 5 săptămâni pe primul loc în Billboard Top 200. Totodată, Drake egalează recordul stabilit de anteriorul său proiect, “Scorpion”, lansat în 2018. Dintre toate cele 10 albume ale artistului canadian, doar “Views”, din anul 2016, a reușit să se mențină mai mult pe primul loc – 13 săptămâni.

În plus, noul album semnat de Lana Del Rey, “Blue Banisters”, a debutat pe locul 8 în același top, marcând al 8-lea proiect ce intră în top 10 și al doilea de anul acesta.

Elton John a ajuns și el în top 10 cu noul album, “The Lockdown Sessions”. Artistul britanic a intrat într-un grup select, acumulând peste 21 de proiecte ce ajung în Top 10 Billboard 200, acesta înregistrând treisprezecee albume în anii ’70, doua în anii ’90, unul în anii ’00, patru în anii ’10 și unul în această decadă.

Totodată, după lansarea albumului deluxe, “A Gangsta’s Pain”, Moneybagg Yo urcă 28 de locuri, ajungând pe locul 6 în aceasta săptămână, după ce la începutul anului proiectul a reușit să se mențină pentru doua săptămâni pe primul loc.

Top-ul Billboard 200 este un clasament al celor mai bine vândute albume din Statele Unite ale Americii, calculat pe baza mai multor indicatori. Acesta adună vânzările de album, stream-urile și descărcările pieselor.

 

sursa foto: Universal Music Romania

Articole similare

Atac armat la vila lui Drake din Canada. Un agent de pază în stare gravă după ce a fost împușcat...

Un incident violent a avut loc la vila din Toronto a celebrului rapper canadian Drake. Potrivit info...

Amendă de 28.000 de dolari pentru festivalul Coachella din cauza artistei Lana del Rey

Coachella se confruntă cu o amendă de aproximativ 28.000 de dolari din cauza setului lui Lana Del Re...

Lana Del Rey a lansat “Take Me Home, Country Roads”

Lana Del Rey a lansat “Take Me Home, Country Roads”, o interpretare a clasicului John Denver din 197...