Double Shot @ The Virgin Throwback – DJ Tiesto

Muzică
share

Cariera lui Tiesto este punctată de reușite personale – a fost primul DJ din lume care a vândut toate biletele pentru un eveniment desfășurat pe un stadion, unde a performat singur, în fața a 25.000 de oameni, două nopți la rând; a marcat un hit de number one, piesa „Traffic„, prima producție instrumentală care a ajuns în fruntea chart-urilor din Olanda. Avea 23 de ani.

Remix-ul făcut pentru „Silence” (Delirium feat. Sarah McLachlan), a fost primul track house difuzat în programele de zi la radio-urile din America de Nord (a devenit și un „international dancefloor anthem” și a fost piesa de top 10 în chart-urile britanice).

A performat live în fața a miliarde de oameni pe durata Paradei Atleților, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Atena (2004).

Dar, în pofida acestor succese, Tiesto a rămas fidel crezurilor sale; și e clar că iubește să facă și să „cânte” muzica, cu o pasiune mai presus de aburii succesului”. S-a născut în Olanda și a devenit DJ pentru că „îi place să dea share muzicii, alături de alți oameni”.

În 1997, Tiesto și Arny Bink au pus bazele Black Hole Recordings, label-ul care a lansat uriașele succese „Magik”, „In Search Of Sunrise” și compilatiile mixate „Nyana”.
Black Hole a devenit atât de puternic, încât în 2001 Tiesto a lansat un sub-label, Magik Muzik. „Este casa înregistrărilor mele sau a unor oamneni în talentul cărora am crezut cu adevărat. Tot ce a apărut la Magik Muzik poate fi găsit în seturile mele. Asta înseamnă foarte mult pentru micuțul meu proiect”.

Tiesto – Just Be

Câteva dintre aparițiile de la Magik au fost considerate „big hit-uri”: „Flight 643” (2001), la acesta se adaugă și trei albume de artist: „In My Memory”, „Just Be” și „Elements Of Life”.

Tiesto – Flight 643

Tiesto – In My Memory

Tiesto este cunoscut ca fiind unul dintre pionierii scenei trance, acum stilul său este „un mix din fiecare”: „trance, house techno – tot ceea ce lumea dance are de oferit. „În 1998 am fost cu adevărat un DJ trance, dar acum călătoresc atât de mult, prin diverse locuri de pe glob, intru în contact cu tot felul de culturi, cu influențe diferite, așa că am ajuns să „cânt” câte puțin din toate. Cred că singurul mod în care un DJ poate merge mai departe în zilele astea, e să vină cu un mix diversificat, cu sound-uri diferite”.
Decizia s-a dovedit a fi benefică pentru Tiesto; în momentul de față este cap de afiș la cele mai mari gig-uri și show-uri, lucru care l-a îndepărtat de statutul de DJ de club și l-a transformat în artist mainstream.

Tiesto – Love Comes Again

Pentru celebrul DJ ultimii ani au fost ca o călătorie, cu momente care l-au definit ca artist. Pe lângă succesele de club, Tiesto a fost premiat de industria dance – TMF Awards, MTV, Dutch DJ și multe discuri de aur.
Are și momentele lui, care l-au determinat să mergă mai departe, să se re-inventeze…
Si, sigur, nu putem uita că a fost ales de cititorii DJ mag – NO 1 DJ.
În luna mai a anului 2006, Tiesto a decis să devină ambasador mondial pentru Dance4Life și a investit foarte mult în campania de strângere de fonduri pentru ajutorarea victimelor SIDA. Cam în aceeași perioadă s-a discutat și despre un imn Dance4Life; așa a apărut piesa cu același nume, o excelentă colaborare cu Maxi Jazz (Faithless).

Tiesto feat Maxi Jazz – Dance4Life

În 2007 a lansat „Elements of Life” care a primit premiul „Best Electronic Album” la ediția de anul acesta a International Dance Music Awards.

Tiesto – Elements Of Life (Official Video)

Conceptul din spatele ultimului său album de artist a stat la baza unui turneu – „Elements Of Life World Tour„, care l-a dus pe Tiesto peste tot în lume. Rezultatul a fost un show uluitor, cu efecte speciale de ultimă generație: un sistem care să miște apa în sincron cu muzica pe ecrane video High Definition.
Energia acestui om pare să nu cunoască limite; în paralel cu turneul mondial de promovare pentru „Elements Of Life” a lucrat la ceva ce toată lumea părea să aștepte: „In Search Of Sunrise 7„.
O compilație în dublu CD care este cunoscută și sub numele „ISOS”.
Se pare că Tiesto este unul dintre artiștii care mai știe ceva: internetul este un mediu excelent pentru muzica din zilele noastre.

Tiesto Live In Los Angeles

„Datorită acestei fericite invenții, numită internet, fanii mă pot asculta pe mine, dar și muzica pe care o iubesc; asta se întâmplă cu show-ul meu radio „Tiesto Club Life„. Posturi de radio de peste tot din lume difuzează acest show săptămânal. Este un sentiment fantastic să știu că fanii mei mă pot asculta acum și pe radio, așa cum făceam eu când eram mic și aveam un idol, pe care-l auzeam la radio”.

Tiesto @ O2 Arena (08.08.08 – Londra)

Club Life este show-ul care a transformat cultura dance în stil de viață. Asta încearcă să surprindă și în cele 2 ore de program – viața de club.
Emisiunea a fost lansat în 6 aprilie 2007, iar în acel moment se numea „Club Nouveau”. După primele 5 ediții, Tiesto i-a schimbat numele; așa a apărut „Club Life”.

DJ Tiesto – Live @ Sensation White 2007

Show-ul este împărțit în două părți; prima oră vine cu un mix al celor mai tari hit-uri de club, pentru ca în cea de-a doua oră Tiesto să prezinte producții din diferite stiluri de muzică, de la minimal, la house și trance și, desigur, releas-uri în exclusivitate. Tot în partea a doua „Club Life” oferă tinerilor DJ posibilitatea de a se afirma pe scena dance, în cadrul rubricii „15 Minutes Of Fame”.

Există cei care consideră că e un produs comercial, există încă mai mulți care-i adoră munca și vibrează la fiecare măsură, set, track… ne place, sau nu, scena muzicii electronice nu ar fi aceeași fără olandezul zburător, DJ Tiesto.
Pe 6 octombrie 2009, data lansării albumului „Kaleidoscope„, DJ-ul va face o nouă demonstrație de versatilitate în materie de producție electronică. „Louder Than Boom” este un monstru tech trance, o producție epică și face parte din tracklist-ul noului LP.
Cu certitudine putem spune că va intra în lista „clasicelor” trance – TIESTO for life!!!

Tiesto – Louder Than Boom (Extended Mix)

Olandezul Tiesto pregătește un turneu masiv, de 18 luni, pentru promovarea noului album de artist intitulat „Kaleidoscope” (lansarea pe 6 octombrie 2009).
Dupa încheierea rezidenței anuale, în clubul Privilege din Ibiza, Tiesto va avea o serie de gig-uri în întreaga lume.

Tiesto Live in Copenhagen

Debutul turneului „Kaleidoscope” se va petrece în New York, cu o apariție monumentală – 3 zile de show, pe 24, 25, 26 septembrie 2009.
Urmează Canada, unde olandezul va avea opriri în mai multe orașe – Montreal (2 octombrie), Toronto (3 octombrie) și Calgary (12 noiembrie). Pentru finalul anului 2009, 31 decembrie, Tiesto va avea un live performance în Las vegas.

Kaleidoscope,” este titlul noului material de studio al superstarului olandez, iar primul extras pe single, „I Will Be Here„, este un featuring cu proiectul electropop australian, Sneaky Sound System. Pentru acest LP, Tiesto a colaborat cu Jónsi, CC Sheffield, Kianna, Priscilla Ahn, Cary Brothers, Kele Okereke (Block Party), Calvin Harris, Tegan & Sara, Nelly Furtado, Emily Haines.
Precedentul LP, „Elements Of Life” lansat în 2007, a reușit performanțe mari de chart, No 1. în Billboard Electronic Music.
Pe 31 iulie 2009, olandezul zburător a marcat un nou record personal: a fost singurul DJ din lume invitat într-un gig în Victoria Park (Londra).

Tiesto @ Victoria Park London UK 31st July 2009 (1)

Tiesto @ Victoria Park London UK 31st July 2009 (2)

Prezentul demonstrează că Tiesto nu e doar un mare DJ, ci și un producător talentat, cu un potențial uriaș. Este un om care se bucură de succesul său, dar rămâne cu picioarele pe pământ: „Îmi este greu să privesc prea departe în viitor. La fiecare câteva luni apare ceva nou, neașteptat și sunt încântat când se întâmplă”.

Tiesto @ Amsterdam Marcanti

 

 

Articole similare

Tiësto s-a căsătorit

În weekendul care a trecut, Tiësto s-a căsătorit! A fost o ceremonie restrânsă, cu doar 80 de invit...

Virgin Radio Throwback - 7 octombrie 2018 (Tracklist)

Above & Beyond - We are All We Need Richard Durand - Into Something Serge Devant feat. Hadley ...

Classic Tune - Tuvan

Au trecut 18 ani, a aparut o alta generatie de tranceri, dar Gaia, alias-ul lui Armin van Buuren, nu...