Confidenţialitate

Donald Trump, în centrul unui scandal privind presiunile pe care le face pentru a rămâne în funcție: Vreau să-mi „găsești”11.780 de voturi

NEWS
share

Donald Trump este din nou în centrul unui scandal în Statele Unite, după ce o publicație americană a făcut publică o conversație telefonică între președinte și un oficial din statul Georgia, stat câștigat de Joe Biden.

Președintele american i-a cerut secretarului de stat al Georgiei să „găsească” voturi suplimentare care să-i asigure victoria în cursa prezidențială din statul respectiv.

Acesta l-a mai amenințat și cu faptul că, în cazul în care refuză să dea curs solicitării, își va asuma un risc major.

„Oamenii din Georgia sunt furioși, oamenii din țară sunt furioși”, a afirmat Trump, adăugând că „știți, nu este nimic greșit în a spune că ați recalculat”.

Raffensperger i-a răspuns că „ei bine, domnule președinte, provocarea cu care vă confruntați este că datele pe care le aveți sunt greșite”.

Mai târziu în cadrul apelului Trump i-a cerut secretarului de stat să îl ajute să micșoreze diferența de voturi dintre el și Biden.

„Tot ce vreau să fac este asta… Vreau doar să găsesc 11.780 de voturi, cu unul mai mult decât avem, deoarece am câștigat statul”, a spus președintele republican.

Reamintim faptul că Joe Biden este Președintele-ales al Statelor Unite ale Americii, confirmat de Consiliul Electorilor.

Articole similare

Biden a renunțat la butonul de pe biroul prezidențial. Trump îl folosea ca să comande băuturi răcori...

În 2017, Trump le-a prezentat reporterilor o cutie de lemn cu un buton roșu. Când îl apăsa, un major...

Fata cea mică a lui Donald Trump a fost cerută în căsătorie la Casa Albă. Inelul a costat o avere...

În ultimele zile de mandat, Donald Trump a prins un moment de sărbătoare în familie. Tiffany Trum...

Bruce Willis a fost dat afară dintr-o farmacie

Bruce Willis a fost rugat să iasă dintr-o farmacie din Los Angeles. Motivul? Actorul nu a vrut să po...