Confidenţialitate

Doi polițiști au fost concediați după ce au ignorat un jaf pentru că s-ar fi jucat Pokemon Go

CoolNews, NEWS
share

Doi ofițeri de la Departamentul de Poliție din Los Angeles (LAPD) au fost concediați pentru că au ignorat un jaf în desfășurare pentru a juca Pokemon Go, potrivit documentelor judiciare publicate recent.

Bărbații, Louis Lozano și Eric Mitchell, și-au pierdut recursul împotriva „multelor acuzații de abatere”, care se bazaseră parțial pe o înregistrare a lor în mașină.

Înregistrarea sistemului video digital din mașină (DICVS) „i-a surprins ignorând în mod intenționat datoria lor de a asista la răspunsul unui ofițer de comandă la un jaf în desfășurare, alegând în schimb să joace Pokemon Go pe telefonul mobil, în timpul serviciului”.

Potrivit documentelor instanței publicate vineri, incidentul a avut loc într-o sâmbătă „aglomerată” din aprilie 2017, când a venit un apel despre un jaf cu mai mulți suspecți în desfășurare la un magazin universal Macy’s.

În loc să răspundă la apel, Lozano și Mitchell – pe care un ofițer de comandă i-a văzut într-o mașină de poliție „ascunsă pe o alee la doar câțiva pași” de Macy’s – au început „să dea înapoi pe alee”, departe de jaf.

Într-o investigație inițială, ofițerii au susținut că nu aud radioul, dar comandantul a analizat apoi înregistrările video pentru a „afla ce fac în ziua lor medie”.

La doar câteva minute mai târziu, Lozano și Mitchell au început să vorbească despre Pokemon Go și „pentru următoarele 20 de minute, DICVS i-a înregistrat pe ofițeri discutând despre Pokemon în timp ce conduceau către diferite locații unde se pare că ar apărea creaturile virtuale pe telefoanele lor mobile”.

În această perioadă bărbații au prins doi Pokemon rari, un Snorlax și un Togetic, deși nu este clar dacă suspecții de jaf au fost reținuți de colegii lor.

Băieții vor fi atât de geloși”, a spus Mitchell mai târziu, înainte de a remarca: „Ți-am făcut rost de un nou Pokemon astăzi, omule”.

 

Articole similare

VIRAL: Un bunicuț joacă Pokemon GO de pe 64 de telefoane mobile

Dacă joci Pokemon, sigur ai auzit de Chen San-yuan, „bunicuţul Pokemon Go”. Are 70 de ani, e din Tai...

Un Italian a ieșit din izolare, pe străzi, pentru a juca Pokemon Go

Un bărbat din Italia va suporta acum rigorile legii după ce a încălcat ordinele de carantină şi de r...

Ryan Reynolds îl va interpreta pe Pikachu în filmul Pokemon

Da, e adevărat! Deadpool va fi și Pikachu. Ryan Reynolds tocmai a acceptat rolul și va participa în ...