Confidenţialitate

#dincolodesunet: o serie de videoclipuri traduse în limbajul mimico-gestual

Muzică
share

Pentru că muzica este mai mult decât sunet, este și emoție, dar și mesaj, Global Records a lansat o serie de videoclipuri traduse în limbajul mimico-gestual. Prin intermediul campaniei #dincolodesunet, echipa Global Records își propune ca mesajul pieselor din repertoriul artiștilor săi să poată ajunge și la comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire. Pentru început, au fost adaptate 14 videoclipuri ale celor mai recente hit-uri marca GLobal Records, printre care Irina Rimes cu „Bolnavi amândoi” și „Ce s-a întâmplat cu noi”, INNA cu ”Gimme Gimme”, ”Nirvana” și ”Ruleta” sau Carla’s Dreams cu „Acele”, „Beretta” și „Imperfect”.

Vezi videoclipurile traduse în limbajul mimico-gestual

Pentru traducerea în limbajul mimico-gestual al acestor videoclipuri, echipa Global Records a colaborat cu Lavinia Chițu, care are ea însăși o poveste emoționantă. Lavinia a ajuns să învețe limbajul semnelor prin intermediul părințiilor săi, ambii cu deficiențe de auz, tânăra fiind astfel nevoită să învețe de mică limbajul semnelor pentru a comunica cu ei, dar și cu comunitatea persoanelor cu astfel de deficiențe din România.

„Mă bucur că am primit această propunere din partea celor de la Global Records. Îmi doresc enorm de mult ca pe plan muzical să fie interpretate în limbajul semnelor cât mai multe piese ale artiștilor din România, dar și melodii străine cunoscute. Persoanele cu astfel de deficiențe aud muzica prin semne, nu și prin urechi, așa cum o ascultăm noi. Totodată mi-ar plăcea ca pe cele mai importante posturi TV și mai ales pe cele de muzică să existe programe de divertisment și programe cu topuri muzicale interpretate în semne. Și mai departe, concertele în aer liber, în pub-uri, în săli, turneele prin țară ale artiștilor să fie interpretate live pe scenă și în limbajul semnelor, pentru că în alte țări aceasta este o practică des întâlnită atât pe plan muzical, dar și în domeniul teatrului și al cinematografiei”, spune Lavinia Chițu.

Articole similare

Irina Rimes feat. Carla`s Dreams - "3 Inimi", direct în trending - VIDEOCLIP

De cum s-a lansat piesa Irina Rimes feat. Carla`s Dreams - "3 Inimi" aceasta s-a dus direct în topul...

Delia lansează o piesă trap cu Nane ”Cum era” - VIDEOCLIP

Piesa a fost compusă de Delia cu Nane și produsă de Alex Cotoi, cu care Delia a mai lucrat și pentru...

Global Records alocă 125.000 de euro pentru lupta în combaterea efectelor pandemiei COVID - 19

Global Records oferă o sponsorizare în valoare de 25.000 de euro pentru spitalele din România și cad...