Damian Drăghici trezește focul și ardoarea muzicii tradiționale lăutărești, într-un concept inedit, care va fi pus în scenă la Opera Națională, pe 3 decembrie

CoolNews, NEWS
share

Lansat în 2022, proiectul Meditații Lăutărești cuprinde moștenirea și meșteșugul a zeci de ani de căutare, muncă și dezvoltare artistică pentru Damian. Proiectul are o greutate aparte și readuce în atenția publicului poveștile pline de viață, dar demult uitate, ale lăutarilor români. Pentru a nu lăsa să moară bijuterii ale muzicii tradiționale de odinioară, Damian le reinventează într-un mod fabulos și aprinde mintea și inima publicului prin vibrația sa de suflet.

Eu sunt neamul meu și asta este moștenirea pe care ei mi-au lăsat-o. Nu știu dacă aici cânt cu vocea, șoptesc, plâng, urlu sau zbier. Dar asta este ceea ce simt în suflet, transmis de neamul meu. În adâncul inimii mele există această chemare a sângelui, iar calitatea muzicii acumulată din experiențele mele din ultimii 50 de ani nu se datorează studiilor sau a cunoștințelor tehnice, ci istoriei trăite de neamul meu, de mine, de sufletul meu și de amintirea tuturor emoțiilor și trăirilor din viața mea. Mulțumesc! “ -Damian Draghici

Bazat pe cunoașterea și experiența muzicală vastă, Damian îmbină aspecte sonore de rezonanță meditativă și reușește imposibilul: fuzionarea muzicii arhaice cu valențe de jazz și introducerea briliantă a naiului în acest gen muzical.

Virgin Radio Romania este partener media oficial al evenimentului.

Printre piesele bine-cunoscute incluse în Meditațiile Lăutărești se numără: „Șaraiman”; „Sunt Vagabondul Vieții Mele”; „La Cioplani”; „Lume, Lume”; „Ileană, Ileană” și multe altele.

Va așteptăm la Opera Națională, pe 3 decembrie, pentru a experimenta unul dintre cele mai inedite concepte muzicale realizate de Damian Drăghici.

 

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro

https://tinyurl.com/bdz7h9k9

Articole similare

Ed Sheeran, apariție surpriză în timpul concertului lui 50 Cent din Londra

Fanii lui 50 Cent care au participat la concertul din Londra, s-au bucurat de un moment unic. Rapper...

Damian Drăghici ne-a adus mici și ne-a cântat LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

8 ani de la Colectiv: România nu are nici acum un spital pentru mari arși. Ciucă, apel la responsabi...

65 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului din Clubul Colectiv din seara zilei de 30 oct...