Damian Drăghici trezește focul și ardoarea muzicii tradiționale lăutărești, într-un concept inedit, care va fi pus în scenă la Opera Națională, pe 3 decembrie

CoolNews, NEWS
share

Lansat în 2022, proiectul Meditații Lăutărești cuprinde moștenirea și meșteșugul a zeci de ani de căutare, muncă și dezvoltare artistică pentru Damian. Proiectul are o greutate aparte și readuce în atenția publicului poveștile pline de viață, dar demult uitate, ale lăutarilor români. Pentru a nu lăsa să moară bijuterii ale muzicii tradiționale de odinioară, Damian le reinventează într-un mod fabulos și aprinde mintea și inima publicului prin vibrația sa de suflet.

Eu sunt neamul meu și asta este moștenirea pe care ei mi-au lăsat-o. Nu știu dacă aici cânt cu vocea, șoptesc, plâng, urlu sau zbier. Dar asta este ceea ce simt în suflet, transmis de neamul meu. În adâncul inimii mele există această chemare a sângelui, iar calitatea muzicii acumulată din experiențele mele din ultimii 50 de ani nu se datorează studiilor sau a cunoștințelor tehnice, ci istoriei trăite de neamul meu, de mine, de sufletul meu și de amintirea tuturor emoțiilor și trăirilor din viața mea. Mulțumesc! “ -Damian Draghici

Bazat pe cunoașterea și experiența muzicală vastă, Damian îmbină aspecte sonore de rezonanță meditativă și reușește imposibilul: fuzionarea muzicii arhaice cu valențe de jazz și introducerea briliantă a naiului în acest gen muzical.

Virgin Radio Romania este partener media oficial al evenimentului.

Printre piesele bine-cunoscute incluse în Meditațiile Lăutărești se numără: „Șaraiman”; „Sunt Vagabondul Vieții Mele”; „La Cioplani”; „Lume, Lume”; „Ileană, Ileană” și multe altele.

Va așteptăm la Opera Națională, pe 3 decembrie, pentru a experimenta unul dintre cele mai inedite concepte muzicale realizate de Damian Drăghici.

 

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro

https://tinyurl.com/bdz7h9k9

Articole similare

Când folclorul întâlnește muzica electronică: ,,Lasă-mă” - David Ciente x Roxen x Damian Drăghici...

Piesa ,,Lasă-mă", realizată în colaborarea dintre David Ciente, Roxen și Damian Draghici, îmbină arm...

Madonna, dată din nou în judecată de către fani. Ce a mai făcut de această dată

Madonna se confruntă din nou cu o acțiune în justiție din partea fanilor, de data aceasta pentru un ...

Damian Drăghici și Smiley lansează „S-a furat mireasa”, noul hit al nunților românești

Damian & Brothers și Smiley cântă-n nunta mare „S-a furat mireasa”, un complot pe note muzicale ...