Confidenţialitate

Cutremur de 7,4 în Turcia: Peste 1400 de morți în Turcia și Siria. Replică de peste 7 în mai puțin de 12 ore

CoolNews, NEWS
share

Un cutremur violent de 7,4 a zguduit sud-estul Turciei luni dimineața, 6 februarie 2023. Cutremurul s-a produs în apropiere de granița cu Siria. Agenția de Gestionare a Dezastrelor și Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) a transmis că au urmat 42 de replici, cea mai mare având o magnitudine de 6,6. Cutremurul a fost localizat în orașul Pazarcik, în provincia Kahramanmaras. Peste 1400 de oameni au murit în Turcia și Siria. Președintele turc a catalogat cutremurul drept „Cel mai mare dezastru din 1939 încoace”. La mai puțin de 12 ore, în jurul orei 13:00, Turcia a fost lovită din nou de un cutremur cu o magnitudine de peste 7 pe scara Richter, scrie europafm.ro

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

România trimite în Turcia o echipă complexă de ajutor formată dintr-un modul specializat de căutare-salvare RO-USAR din cadrul IGSU cu 2 câini și tehnică aferentă, o echipă de căutare-salvare cu 2 câini antrenați pentru astfel de situații din cadrul Asociației Câinilor Utilitari, medici și asistenți ai UPU-SMURD București (Floreasca) și ofițeri de legătură din cadrul DUS. Echipajul total este format din 58 de membri.

Două aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută luni, 6 februarie o misiune internațională de sprijin în Turcia, cu plecare din București, care vor avea la bord echipele de salvatori români, cu tehnică specializată aferentă, pentru a sprijini Turcia, grav afectată de cutremurul de 7,4 magnitudine care a avut loc în dimineața zilei de luni.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ CU LIVE UPDATES PE EUROPAFM.RO

 

Sursa foto: Twitter / The White Helmets

Articole similare

Erdogan blochează Twitter în Turcia după criticile publice referitoare la reacția lentă a autorități...

În urma plângerilor privind reacția lentă a autorităților la cutremurele de luni, guvernul a blocat ...

Cutremur de 5,2 grade pe scara Richter, în zona Vrancea

Update 08:25 Magnitudinea cutremurului produs în această dimineaţă în judeţul Buzău a fost revizu...

Cutremur cu o magnitudine de 5 grade pe scara Richter înregistrat pe Marte

Cutremurul cu magnitudinea de 5 grade a fost întregistrat pe planeta Marte. Specialiştii NASA au dec...