Confidenţialitate

Cumpărați o mașină la mâna a doua și nu sunteți sigur dacă este în stare bună? Comandați un raport VIN cu istoricul ei (P)

CoolNews
share

Principala grijă a unui cumpărător al unei mașini la mâna a doua este legată de starea autovehiculului, precum și de corectitudinea vânzătorului. Nu putem ști cu siguranță dacă ne sunt prezentate toate informațiile și nici dacă acestea sunt reale, cum nu putem ști sigur dacă documentele pe care ni le arată proprietarul sunt autentice. În fața atâtor întrebări, avem o armă care ne ajută să ne apărăm de anunțurile mincinoase: putem comanda online un raport VIN care să conțină istoricul mașinii de ocazie care ne interesează. Acesta este generat rapid pe site-ul https://www.verificareavin.ro/ pe baza seriei de șasiu a autoturismului aflat la vânzare.

Gândiți-vă la acest raport ca la o asigurare: vă ferește de cheltuirea unor bani pe o mașină de proastă calitate și de asemenea vă protejează viața deoarece un autovehicul cu defecte vă poate implica în accidente rutiere care să vă pună în pericol viața dumneavoastră, a familiei sau a prietenilor aflați în vehicul. Tot ce aveți de făcut este o listă scurtă cu mașinile second-hand de pe diverse site-uri de anunțuri, mașini care vi se par interesante, apoi, copiați din anunț seria de șasiu a autoturismului și lansați pentru fiecare un raport VIN cu istoricul acestuia pe site-ul indicat mai sus.

Cu siguranță sunteți interesat să știți ce puteți afla dintr-un astfel de raport. Numărul VIN (Vehicle Identification Number) cuprinde informații despre țara de origine a mașinii, anul său de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și a tapițeriei, alături de accesoriile adiționale. Producătorul vehiculului poate codifica în seria de șasiu destinația pieței de desfacere a mașinii. În plus, numărul VIN vă lasă să aflați istoricul cuprinzător al autovehiculului – informațiile privind reparațiile, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și eventuala inundație a mașinii.

Nu cumpărați o mașină cu probleme legale. Raportul VIN vă informează dacă un vehicul a fost furat. Apoi, o mașină cu kilometrajul modificat o să reziste mai puțin în timp. Ca urmare a unui accident, autovehiculul poate suferi schimbări importante la unele componente și la geometria șasiului, fapt ce se poate dovedi periculos pentru șofer și pasagerii săi. Mai puteți afla din raport dacă mașina a fost inițial înregistrată în Statele Unite și apoi vândută în Europa, caz în care veți beneficia de un raport adițional care cuprinde istoricul folosirii mașinii în SUA.

Comandați un raport VIN sau mai multe pentru mașina de ocazie care vă interesează pentru a putea verifica informațiile din anunț și a afla unele noi.