”Cumințenia Pământului” a fost sculptată în zăpadă

CoolNews, Viral
share

”Cumințenia Pământului” a fost sculptată în zăpadă, în Galaţi. Opera îi aparţine lui Petre Darie, în vârstă de 75 de ani, pasionat de desen și sculptură.

Bărbatul a sculptat în zăpadă şi bustul lui Mihai Eminescu. El a spus că pasiunea sa pentru sculpturi a început acum 35 de ani.

”Era fata mea la grădiniță, e mult de atunci. M-am tot gândit ce să fac din zăpada asta multă și înghețată. Și mi-a venit ideea să fac bustul lui Mihai Eminescu. Este cel mai mare poet al românilor și am vrut să îl omagiez cumva, dar nu mă prea pricep la vorbe. Așa că am făcut ce știu eu mai bine. L-am sculptat în zăpadă. Și am făcut asta în fiecare an când a fost zăpadă suficientă. Vecinii m-au privit la început curioși, apoi, când au văzut ce a ieșit, au început să mă ajute cu căratul zăpezii, cu unelte, cu încurajări”, a declarat Petre Darie, conform Europa FM.

La următoarea zăpadă serioasă, el se gândește să sculpteze și un bust al marelui povestitor Ion Creangă, însă Mihai Eminescu va rămâne marea sa pasiune.

Articole similare

VIRAL: 4 muncitori gălățeni au scos apa dintr-o groapă cu lopata - VIDEO

Imaginile săptămânii vin de la Galați unde 4 muncitori scot apa dintr-o groapă cu lopata, apoi o tra...

Cum e să faci praf 200.000 de dolari pentru un selfie - VIDEO

O americancă a mers la o expoziție de artă în Las Vegas unde a vrut să-și facă un selfie cu exponate...

”Cumințenia Pământului” a fost sculptată în zăpadă

”Cumințenia Pământului” a fost sculptată în zăpadă, în Galaţi. Opera îi aparţine lui Petre Darie, în...
X