Cum va arăta China după ce fiecare locuitor va primi note

CoolNews, VirginTonic
share

Cum ar fi să îți respingă banca dosarul de credit de casă pentru că nu ai fost cuminte. Astfel de situații sunt pe cale să se întâmple în China unde autoritățile au dat startul unui proiect de dictatură digitală.

Astfel, China va fi prima țară din lume în care oamenii vor primi puncte sau vor fi depunctați în funcție de ce fac, ce cumpără de la supermarket, ce mănâncă, ce beau, dacă donează sânge sau cât de repede își plătește taxele.

Va conta până și felul în care traversează stradă, cu cine se văd sau cât de des își cumpără și joacă jocuri video.

Prin acest program autoritățile spun că vor să „purifice societatea chineză” prin răsplătirea cetățenilor „loiali” și pedepsirea celor care nu sunt demni de încredere.

Practic, vor fi colectate și analizate datele din telefoanele mobile, tranzacțiile bancare și imaginile de pe cele 200 de milioane de camere montate pe străzile localităților din toată China.

Cine ia note mari primește reducere la factura de electricitate, își ia credit cu dobândă preferențială sau are acces la studii superioare mai ușor.

Pe de altă parte, cine a fost băiat rău se va trezi cu taxe mai mari, va avea interdicție de călătorie cu avionul sau cu trenurile de mare viteză, nu va putea să-și cumpere sau să își închirieze o casă și nu va fi lăsat să-și dea copiii la școli private.

În unele orașe din China, precum Shenzhen, autoritățile au mers chiar mai departe și utilizează programe de recunoaștere facială pentru a umili în mod public persoanele care traversează prin loc nepermis.

Misiunea de Big Brother la care s-au băgat autoritățile chineze pare foarte greu de dus la bun sfârșit, dacă te gândești că țara numără în acest moment 1,4 miliarde de locuitori. Însă, planul este ca totul să fie funcțional din 2020.

Articole similare

Cum arată primii pui de panda uriaș aduși pe lume la Zoo Berlin - VIDEO

Meng Meng (”Vis Dulce”, în limba chineză), o femelă de panda uriaș, a devenit mămică! Sunt primii pu...

"Game of Thrones”, cenzurat în China

Ultimul sezon "Game of Thrones” este subiectul despre care în continuare vorbește toată lumea. Debut...

Prin ce trece adolescentul care și-a vândut un rinichi ca să-și cumpere iPhone

În 2011, un adolescent din China și-a dorit atât de mult să aibă ultimul model de iPhone, încât a de...
X