Cum să treci mai ușor peste ziua de luni. Sfaturi practice pentru o săptămână perfectă

CoolNews, NEWS
share

Ziua de luni, cunoscută adesea ca cel mai greu început de săptămână, poate fi transformată într-o zi mult mai plăcută cu câteva trucuri simple. Iată câteva sfaturi pentru a face trecerea peste ziua de luni mult mai ușoară și mai plăcută.

1. Planifică ceva de care să te bucuri. Începe săptămâna cu o mică recompensă. Poate fi o cafea specială de la cafeneaua ta preferată sau un prânz delicios cu un prieten. Având ceva plăcut la care să te gândești poate face dimineața de luni mult mai suportabilă.

2. Pregătește-te din timp. Încearcă să-ți organizezi hainele și geanta de lucru duminică seara. Faptul că nu trebuie să te grăbești dimineața îți poate oferi un început de zi mai relaxat. De asemenea, dacă ai un mic dejun rapid și sănătos pregătit din timp, vei începe ziua cu mai multă energie.

3. Ascultă muzică. Creează-ți o listă de redare cu melodiile tale preferate și ascult-o în drum spre muncă. Muzica poate avea un efect magic asupra stării tale de spirit și te poate ajuta să începi ziua cu un zâmbet pe buze.

4. Fă o pauză activă. Dacă ai posibilitatea, ieși la o scurtă plimbare în pauza de prânz. Aerul proaspăt și puțină mișcare îți pot reîncărca bateriile și te pot ajuta să te concentrezi mai bine în a doua parte a zilei.

5. Nu te supraîncărca. Încearcă să-ți planifici ziua de luni cu sarcini mai ușoare și mai plăcute. Evită să programezi întâlniri stresante sau proiecte mari pentru prima zi a săptămânii. Începe ușor și construiește-ți ritmul pe parcurs.

6. Rămâi pozitiv. În loc să te gândești la toate lucrurile negative asociate cu ziua de luni, încearcă să găsești aspecte pozitive. Gândește-te la realizările săptămânii trecute sau la ce ai de gând să realizezi în zilele următoare.

Cu puțină planificare și o atitudine pozitivă, ziua de luni poate deveni o parte a săptămânii la fel de plăcută ca oricare alta. Încearcă aceste sfaturi și vei vedea cum începe săptămâna ta cu mult mai mult entuziasm și energie!

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

DOZA DE BINE la #TicTalk cu Oana Tache | Andreea Tudorache, lifecoach si antreprenor, despre cum put...

Luni dimineața, mulți dintre noi se trezesc încărcați, stresați, cu gânduri negative despre săptămân...

De ce amână Anglia ultima etapă de relaxare a restricțiilor cu o lună

Anglia amână cu 4 săptămâni ultima etapă de relaxare a restricțiilor anti-epidemice. Potrivit pre...

De azi mergi în Franța fără test PCR, dacă ești vaccinat

De azi poți călători în Franța fără test PCR negativ. Condiția este să fii vaccinat. Tot de az...