Confidenţialitate

Cum răspunde Kremlinul producătorilor serialului ”Cernobîl” – VIDEO

CoolNews, Energia aia bună
share

Cernobîl, serialul HBO cu cea mai mare notă pe IMDb a agitat apele la Kremlin. Presa apropiată conducerii de la Moscova scrie că se pregătește o ripostă, un serial rusesc care pornește de la ideea că agenții CIA au provocat dezastrul din Ucraina.

Moskow Times scrie că povestea dezastrului din 1986 ar trebui spusă de un canal rusesc și nu de unul american.

În articol se mai scrie că toate marile companii rusești au avut ceva de spus despre serialul HBO.

Într-un alt ziar, Komsomolskaya Pravda, este sugerată ideea că serialul este folosit de cei care fac concurență centrului de energie atomică de stat din Rusia, Rosatom, pentru a slăbi imaginea țării ca o putere nucleară.

Într-o altă publicație cu succes printre cititorii în vârstă, Argumenty i Fakty, serialul este descris ca o „caricatură și nu ca adevăr”.

Un prezentator al postului Rossia 24 a reproşat serialului că greșește atunci când susține că autoritățile sovietice au avut rețineri atunci când a fost vorba să își asume responsabilitatea sau că au ezitat să intervină la timp.

Advertisement

Canalul rusesc NTV a anunțat că filmează deja propriul serial bazat pe interpretarea faptelor de la Cernobîl, iar acesta va prezenta ideea că  „CIA a trimis un agent la Cernobîl pentru a face un sabotaj”.

„O variantă susține că americanii au infiltrat un agent la Cernobîl și mulți istorici nu neagă faptul că la data exploziei un agent al puterii inamice se afla în uzină”, a declarat Alexei Muradov, regizorul peliculei rusești.

Potrivit Reuters, mini-seria a impulsionat turismul în zonă. Tot mai mulți vizitatori din întreaga lume sunt dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl și orașul fantomă din apropiere.

O agenție de turism care are în ofertă posibilitatea de a vizita Ucraina ar fi raportat că numărul celor care vor să vadă locurile dezastrului a crescut cu 40% de când a început să fie difuzat serialul HBO.

 

 

Articole similare

„Friends” este de astăzi disponibil integral pe HBO GO și MAX

Întregul serial „Friends” este disponibil pe platforma HBO GO și pe HBO MAX începând de astăzi. „...

"Game Of Thrones”: 10 ani de la lansare. Vom vedea peste 150 de videoclipuri inedite

Se fac 10 ani de la lansarea serialului fenomen "Game Of Thrones", așa că se va sărbători intens. ...

A murit actorul Paul Ritter, cunoscut pentru rolurile din "Cernobîl" și "Harry Potter"

Paul Ritter, actor britanic care a jucat în filme precum Harry Potter: Prinţul Semipur sau James Bon...