Confidenţialitate

Cum răspunde Kremlinul producătorilor serialului ”Cernobîl” – VIDEO

Bogdan, Shurubel & Ionuț, CoolNews
share

Cernobîl, serialul HBO cu cea mai mare notă pe IMDb a agitat apele la Kremlin. Presa apropiată conducerii de la Moscova scrie că se pregătește o ripostă, un serial rusesc care pornește de la ideea că agenții CIA au provocat dezastrul din Ucraina.

Moskow Times scrie că povestea dezastrului din 1986 ar trebui spusă de un canal rusesc și nu de unul american.

În articol se mai scrie că toate marile companii rusești au avut ceva de spus despre serialul HBO.

Într-un alt ziar, Komsomolskaya Pravda, este sugerată ideea că serialul este folosit de cei care fac concurență centrului de energie atomică de stat din Rusia, Rosatom, pentru a slăbi imaginea țării ca o putere nucleară.

Într-o altă publicație cu succes printre cititorii în vârstă, Argumenty i Fakty, serialul este descris ca o „caricatură și nu ca adevăr”.

Un prezentator al postului Rossia 24 a reproşat serialului că greșește atunci când susține că autoritățile sovietice au avut rețineri atunci când a fost vorba să își asume responsabilitatea sau că au ezitat să intervină la timp.

Canalul rusesc NTV a anunțat că filmează deja propriul serial bazat pe interpretarea faptelor de la Cernobîl, iar acesta va prezenta ideea că  „CIA a trimis un agent la Cernobîl pentru a face un sabotaj”.

„O variantă susține că americanii au infiltrat un agent la Cernobîl și mulți istorici nu neagă faptul că la data exploziei un agent al puterii inamice se afla în uzină”, a declarat Alexei Muradov, regizorul peliculei rusești.

Potrivit Reuters, mini-seria a impulsionat turismul în zonă. Tot mai mulți vizitatori din întreaga lume sunt dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl și orașul fantomă din apropiere.

O agenție de turism care are în ofertă posibilitatea de a vizita Ucraina ar fi raportat că numărul celor care vor să vadă locurile dezastrului a crescut cu 40% de când a început să fie difuzat serialul HBO.

 

 

Articole similare

Alvaro Morte, "El Professor" din "La Casa de Papel", va juca într-un serial produs de HBO

După succesul "La Casa de Papel", actorii principali ai seriei au început să joace și în alte produc...

HBO MAX, noul serviciu de streaming, se va lansa pe 27 mai. Ce se întâmplă cu HBO GO

Lansarea HBO Max pare să intre în linie dreaptă. Platforma, care va fi un competitor direct la Ne...

Kiev a devenit cel mai poluat oraș din lume după ce fumul de la Cernobil a ajuns în oraș - VIDEO

Capitala ucraineană era învăluită vineri într-un fum dens, provocat în special de incendiile de pădu...