Confidenţialitate

Cum poți să compari mai simplu ofertele la energie electrică

NEWS
share

Liberalizarea pieței de energie electrică și posibilitatea de alege firma la care să plătești acest serviciu a băgat pe mulți în ceață. Asta și pentru că sunt multe informații la care ar trebui să te uiți atunci când ai decis să faci o alegere. O româncă, stabilită în Germania, a văzut că soluțiile oficiale de a compara ofertele nu sunt chiar așa de simple, încât s-a gândit că ar putea să fie rost de o afacere aici.

Comparistan vine în ajutorul consumatorilor cu o platformă web simplificată și mult mai eficientă decât cea disponibilă pe site-ul ANRE. Ideea proiectului aparține unei tinere antreprenoare orginiară din Craiova, care, deși nu mai locuiește în țară de mai bine de 10 ani, n-a renunțat la ideea că lucrurile se pot schimba în bine și aici.

“Am construit site-ul cu gândul la părinții mei: ei se descurcă pe Internet, cât de cât, dar site-ul ANRE este mult prea complicat de folosit. Chiar și după ce am furnizat o mulțime de detalii, tot nu ne era niciunuia clar care este cea mai bună ofertă. A fost frustrant să intru pe cinci site-uri ale diverșilor furnizorilor și să încerc să le compar ofertele manual.

Așa că am decis împreună cu partenerul meu să dezvoltăm această platformă prietenoasă cu utilizatorii, simplă și intuitivă, prin care poți găsi cele mai avantajoase oferte, punctele esențiale despre ele, iar în câteva minute să închei și contractul cu furnizorul ales. Totul, cu zero costuri!”, spune declară Lucia Purcaru, co-fondatoarea Comparistan.

Pe platformă, informațiile sunt verificate nu doar technic, ci și în materie de conținut și logică, înainte să fie publicate, prețul mediu este calculat pentru întreaga durată a contractului, nu doar prețul promoțional pentru primele luni, iar ofertele afișate nu-l condiționează pe utilizator să aleagă același furnizor atât pentru electricitate, cât și pentru gaze.

ILUSTRAȚIE: Markus Spiske / Unsplash

Articole similare

Cel mai mare consum de energie electrică din ultimii 20 de ani

Canicula se simte și în consumul de curent electric! Cel mai mare consum de energie electricã vara, ...

Îţi vei încărca telefonul doar de 4 ori pe an

Eşti mai mereu în căutarea unui încărcător pentru telefon. Cât de tare ar fi să mergi la întâlnirea ...

Nokia 3310 vs. iPhone 7: cum arată fotografiile făcute cu cele două telefoane

Nokia a anunțat că relansează anul acesta modelul emblematic al companiei - 3310. Ieri, 24 mai, a ve...