Cum funcționează robotul „Marius”, care păzește locuințele de hoți. Inventatorii sunt elevi din Constanța

CoolNews, NEWS, Tech
share

Câţiva elevi de la mai multe școli din Constanța, pasionați de informatică, au inventat un robot ingenios care păzeşte locuinţa de hoţi. Funcționează pe bază de senzori, iar atunci când este pornit supraveghează casa şi dă alarma proprietarului pe telefon dacă detectează pe cineva în încăpere. Robotul se numeşte Marius şi în curând va fi scos la vânzare.

„Marius e aici şi dacă vine o să sune o alarmă destul de tare”. Aşa sună alarma atunci când micul dispozitiv inteligent este pornit şi cineva trece prin faţa lui. Robotul foloseşte mai multe tehnologii moderne, incorporate sub o carcasă neagră, care a fost realizată cu ajutorul unei imprimante 3D.

Dimensiunea mică a robotului face ca acesta să poată fi ascuns cu uşurinţă în orice încăpere a casei, în spatele cărţilor, plantelor sau chiar a jucăriilor de pluş. Odată pornit, Marius poate fi controlat printr-o aplicaţie de pe telefonul mobil, pe care tot elevii din Constanţa au creat-o.

Victor, elev: Aplicaţia de telefon funcţionează folosind Bluetooth. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să se conecteze la robot prin paring, să introducă pin-ul robotului şi să îl pune în dispozitiv să-l ţină minte, iar apoi din aplicaţie se poate conecta la robot şi îl poate controla, îl poate porni şi îl poate opri.

Elevii se pregătesc acum să fabrice mai multe exemplare pentru a le scoate la vânzare.

Mara Albu, elevă: Ne propunem ca la un moment dat să îl putem distribui, iar pentru aceasta am creat un site care oferă informaţii despre robot, despre noi şi de unde robotul poate fi comandat.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...