Cum funcționează robotul „Marius”, care păzește locuințele de hoți. Inventatorii sunt elevi din Constanța

CoolNews, NEWS, Tech
share

Câţiva elevi de la mai multe școli din Constanța, pasionați de informatică, au inventat un robot ingenios care păzeşte locuinţa de hoţi. Funcționează pe bază de senzori, iar atunci când este pornit supraveghează casa şi dă alarma proprietarului pe telefon dacă detectează pe cineva în încăpere. Robotul se numeşte Marius şi în curând va fi scos la vânzare.

„Marius e aici şi dacă vine o să sune o alarmă destul de tare”. Aşa sună alarma atunci când micul dispozitiv inteligent este pornit şi cineva trece prin faţa lui. Robotul foloseşte mai multe tehnologii moderne, incorporate sub o carcasă neagră, care a fost realizată cu ajutorul unei imprimante 3D.

Dimensiunea mică a robotului face ca acesta să poată fi ascuns cu uşurinţă în orice încăpere a casei, în spatele cărţilor, plantelor sau chiar a jucăriilor de pluş. Odată pornit, Marius poate fi controlat printr-o aplicaţie de pe telefonul mobil, pe care tot elevii din Constanţa au creat-o.

Victor, elev: Aplicaţia de telefon funcţionează folosind Bluetooth. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să se conecteze la robot prin paring, să introducă pin-ul robotului şi să îl pune în dispozitiv să-l ţină minte, iar apoi din aplicaţie se poate conecta la robot şi îl poate controla, îl poate porni şi îl poate opri.

Elevii se pregătesc acum să fabrice mai multe exemplare pentru a le scoate la vânzare.

Mara Albu, elevă: Ne propunem ca la un moment dat să îl putem distribui, iar pentru aceasta am creat un site care oferă informaţii despre robot, despre noi şi de unde robotul poate fi comandat.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Cum detectăm mincinoșii? 82% dintre experți spun că aversiunea privirii nu este un indic...

Detectăm în mod natural minciunile printr-o scădere a vocii partenerului nostru care ne avertizează ...

[BREAKFAST] Un om de afaceri din Vaslui a transformat uscătorul blocului în penthouse. Cât cere pe n...

A vrut să facă bani chiar şi din piatră seacă, fără să ţină cont de nimeni şi nimic. Un om de afacer...

[BREAKFAST] Cel mai ciudat lucru uitat vreodată în transportul public”. Ce s-a găsit într-un tramvai...

Un călător din transportul public de la Bratislava, capitala Slovacia, a găsit proteza dentară pe ca...