Cum celebrează românii luna femeii: comenzi record de seturi cadou, flori și papanași

CoolNews, NEWS
share

De luna femeii, românii își arată afecțiunea prin comenzi de produse cosmetice, flori și cadouri dulci de pe aplicațiile de delivery.

Printre cele mai comandate produse din categoria Sănătate și Frumusețe în martie 2023 au fost seturile cadou de îngrijire și crema de mâini. Zilele de celebrare din luna femeii au adus pentru această categorie cu 400% mai multe comenzi decât într-o zi obișnuită. Cea mai mare comandă din categoria Sănătate & Frumusețe a avut o valoare de 616 lei și a conținut produse destinate exclusiv îngrijirii părului.

“Vrem să fim partenerul românilor atât în viața de zi cu zi, atunci când își fac cumpărăturile zilnice sau își satisfac pofta, cât și în momentele festive, așa cum e luna femeii. Vedem un trend ascendent în ceea ce privește alegerea cadourilor pentru cei dragi prin aplicația noastră, interesul utilizatorilor dublându-se pentru parteneri precum florării sau cofetării. Zilele de 1 și 8 martie sunt cele în care se plasează cele mai multe comenzi de flori, aproximativ 70% din totalul înregistrat în toată luna martie” a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand.

Martie, luna comenzilor de lalele

Conform datelor din aplicație, luna martie reprezintă perioada din an cu un număr record pentru comenzile de flori. Dintre acestea, aproape 70% au fost plasate de 1 și 8 martie, iar în total, florile au reprezentat 16% din totalul comenzilor specifice perioadei de mărțișor.  În plus, numărul buchetelor comandate a crescut cu 30% față de anul precedent.

Topul celor mai comandate flori este condus de lalele, urmate de florile  de primăvară.

În această perioadă, utilizatorii personalizează comenzile de flori cu notițe speciale, printre acestea numărându-se: “Fără trandafiri, vă rog frumos!”, “Vă rog să nu includeți bonul, este un cadou”, “La mulți ani de ziua mamei!”.

 

Mărțișoare dulci de luna femeii

În martie 2023, cina a fost momentul în care s-au înregistrat cele mai multe comenzi de deserturi, iar alegerile preferate sunt papanașii, clătitele și desertul casei.

Desertul este confirmat drept cea mai mare poftă a românilor de 1 și 8 martie și de studiul Poftele românilor, derulat de una dintre firmele de delivery pe un eșantion de 400 de persoane. Peste 41% dintre respondenți aleg dulciurile precum prăjiturile, tortul și ciocolată cu ocazia acestor momente versus o zi obișnuită, când pofta de dulce e prezentă doar pentru 7% dintre respondenți. Printre poftele de 1 și 8 martie, 18% dintre pofticioșii care au participat la studiu au mai menționat pizza și paste, 10% preparatele din carne și peștele sau fructele de mare.

Bugetul românilor pentru comenzile din luna femeii

Suma medie alocată de români pentru cadourile comandate prin aplicație în această perioadă este de 230 de lei pentru o comandă de flori și 104 lei pentru o comandă de deserturi.

Când vine vorba de comenzile din martie 2023 care depășesc cu mult valoarea medie a bonului, Cluj conduce topul cu:

–             O comandă în valoare de aproape 1200 de lei pentru desert

–             O comandă de flori în valoare de 812 lei

Topul celor mai scumpe comenzi este completat de București, cu o comandă de flori în valoare de 613 lei, o sumă de aproape 3 ori mai mare față de bugetul mediu pe care îl alocă de obicei utilizatorii pentru această categorie.

Deserturi preferate de mărțișor în funcție de oraș

Topul orașelor în care s-au comandat cele mai multe deserturi în luna martie 2023 este format din București, Timișoara și Cluj.

Cele mai comandate deserturi de către bucureșteni au fost papanașii și clătitele. În Timișoara, topul celor mai dorite deserturi din martie a fost condus de papanași, crema de zahăr ars și clătitele cu brânză, în timp ce clujenii au ales cel mai des pentru desert papanașii și prăjiturile cu ciocolată.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Ești pregătit pentru echinocțiul de primăvară? Are loc pe 20 martie

Cu sosirea echinocțiului de primăvară în anul 2024, natura pregătește un spectacol plin de culoare ș...

OSCAR 2024: Călătorii de lux și cuburi Rubik, printre darurile oferite artiștilor nominalizați la Pr...

Gala premiilor Oscar. Vouchere pentru călătorii de lux şi cuburi Rubik – printre darurile oferite du...

Descoperă cele mai frumoase cadouri pentru ziua de 8 Martie

Ziua de 8 Martie, celebrată în întreaga lume ca Ziua Internațională a Femeii, este un moment special...