Confidenţialitate

Cum au transformat brazilienii mesajele guvernului în pedepse pentru șoferii vitezomani – VIDEO

CoolNews, Viral
share

De 82 de ani, în Brazilia există o lege care spune că toate posturile de radio trebuie să-și întrerupă programul curent și să prezinte la ora 19:00, în fiecare seară, ”Ora Guvernului”, un program doar cu știri și fapte mărețe ale conducătorilor. Ceea ce desigur este interesant doar pentru guvernanții care simt nevoia să se laude, pentru că nimeni nu prea îi mai ascultă. Problema este că radiourile se închid în această oră iar oamenii au început să-și caute muzica prin colecțiile personale, uitând să mai deschidă aparatele după ”Ora Guvernului”.

Cum legea a rămas așa cum a fost gândită înainte ca radiourile să existe dincolo de FM, un post din Rio de Janeiro, orașul faimos pentru plajele sale Copacabana și Ipanema, statuia monumentală Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) de pe muntele Corcovado, dar și blocajele din trafic, a găsit o soluție isteață. Își folosește aplicația pentru a ”pedepsi” ascultătorii care depășesc viteza legală în timp ce se află la volan.

Pedeapasa este una amuzantă și neobișnuită – cine depășește viteza legală primește 10 minute din faimosul program ”Ora Guvernului”. Dacă rămâne șofer cuminte, ascultă doar muzică.

Radio SulAmérica Paradiso FM spune că ideea le-a adus mai mulți ascultători dar și șoferi mai disciplinați.

Agenția 3yz se află în spatele campaniei, pornite în luna martie a acestui an. Tehnic, lucrurile se întâmplă foarte simplu: aplicația postului de radio a fost completată cu o funcție care urmărește prin GPS poziția utilizatorilor. În momentul în care ascultătorul se află la volan, pe ecranul aplicației apare și viteza calculată cu ajutorul poziției GPS. Când viteza trece de limita legală din zona respectivă, se declanșează programul de care fug brazilienii – ”Ora Guvernului”. Ca să rămâi cu muzica de la radio, trebuie doar să respecți viteza legală în Rio de Janeiro.

Ce zici de idee?

Articole similare

Mumbai testează semafoarele care rămân pe culoarea roșie dacă claxonezi

Mumbai se află pe locul 4 la nivel mondial în clasamentul celor mai aglomerate orașe din lume, alătu...

Șoferii din București au pierdut anul trecut aproape 10 zile blocați în trafic

Bucureștiul este al patrulea cel mai aglomerat oraș din Europa, potrivit Tom Tom Traffic Index 2019,...

Șoferii bucureșteni au pierdut 10 zile în trafic anul trecut (AUDIO)

Bucureștiul este al patrulea cel mai aglomerat oraș din Europa, potrivit Tom Tom Traffic Index 2019....
X