Confidenţialitate

Cum au transformat brazilienii mesajele guvernului în pedepse pentru șoferii vitezomani – VIDEO

CoolNews, Viral
share

De 82 de ani, în Brazilia există o lege care spune că toate posturile de radio trebuie să-și întrerupă programul curent și să prezinte la ora 19:00, în fiecare seară, ”Ora Guvernului”, un program doar cu știri și fapte mărețe ale conducătorilor. Ceea ce desigur este interesant doar pentru guvernanții care simt nevoia să se laude, pentru că nimeni nu prea îi mai ascultă. Problema este că radiourile se închid în această oră iar oamenii au început să-și caute muzica prin colecțiile personale, uitând să mai deschidă aparatele după ”Ora Guvernului”.

Cum legea a rămas așa cum a fost gândită înainte ca radiourile să existe dincolo de FM, un post din Rio de Janeiro, orașul faimos pentru plajele sale Copacabana și Ipanema, statuia monumentală Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) de pe muntele Corcovado, dar și blocajele din trafic, a găsit o soluție isteață. Își folosește aplicația pentru a ”pedepsi” ascultătorii care depășesc viteza legală în timp ce se află la volan.

Pedeapasa este una amuzantă și neobișnuită – cine depășește viteza legală primește 10 minute din faimosul program ”Ora Guvernului”. Dacă rămâne șofer cuminte, ascultă doar muzică.

Radio SulAmérica Paradiso FM spune că ideea le-a adus mai mulți ascultători dar și șoferi mai disciplinați.

Agenția 3yz se află în spatele campaniei, pornite în luna martie a acestui an. Tehnic, lucrurile se întâmplă foarte simplu: aplicația postului de radio a fost completată cu o funcție care urmărește prin GPS poziția utilizatorilor. În momentul în care ascultătorul se află la volan, pe ecranul aplicației apare și viteza calculată cu ajutorul poziției GPS. Când viteza trece de limita legală din zona respectivă, se declanșează programul de care fug brazilienii – ”Ora Guvernului”. Ca să rămâi cu muzica de la radio, trebuie doar să respecți viteza legală în Rio de Janeiro.

Ce zici de idee?

Articole similare

Google Maps va afișa în timp real culoarea semaforului (AUDIO)

Google lucrează la adăugarea informațiilor despre semafoare pe hărțile Google Maps, culoarea semafor...

Virginradio.ro, în TOP 3 SITE-URI RADIO DIN ROMÂNIA

Ce să faci cât #StamAcasa? Te bucuri de cea mai tare muzică, cât ai grijă să rămâi în siguranță, și ...

Statuia lui Iisus din Rio de Janerio a fost luminată pentru a aduce un omagiu cadrelor medicale

Autorităţile oraşului brazilian Rio de Janeiro au adus un omagiu cadrelor din serviciile medicale ca...