Cum au simțit românii prezenți la Cascada Niagara eclipsa totală de soare – AUDIO

CoolNews, ThatNew
share

Milioane de oameni din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada au urmărit pe 8 aprilie eclipsa totală de soare, în vreme ce alții au admirat fenomenul în direct, pe internet. Soarele a fost complet acoperit de Lună timp de patru minute și 28 de secunde. Printre cei care au admirat fenomenul astronomic s-au aflat și români care au mers la Cascada Niagara. A stat de vorbă cu ei Andrei Mușat, realizator al emisiunii Sunday Club.

Eclipsele totale de soare se produc atunci când Luna se află exact între Pământ și Soare și blochează temporar lumina solară. Soarele este de aproape 400 de ori mai mare decât Luna, dar se află la o distanță de 400 de ori mai departe de Pământ decât satelitul natural al Terrei, de aceea, cele două ouă corpuri cerești par să aibă mărimi similare.

Eclipsa solară este o ocazie pentru cercetători de a afla informații valoroase. Două zboruri ale NASA au urmărit fenomenul pentru a colecta date despre coroana Soarelui. Următoarea eclipsă totală de Soare va avea loc în 2026 și va fi vizibilă din Spania.

Articole similare

Eclipsa totală de soare în aprilie 2024. Unde poate fi observată

Eclipsa totală de soare din aprilie se anunță a fi o oportunitate unică pentru cercetare științifică...

Alduts Sherdley a lansat INTIM, primul album de R&B romanesc dupa 20 de ani, la Sunday Club

“INTIM” este o panză iar Alduts a pictat sentimentele ei pe ea cu detalii foarte fine. “INTIM” a fos...

A început Tic Talk Summer Party cu Oana Tache la Virgin Radio Romania

Vara lui 2023 nu se termină! Dimpotrivă, abia începe cu Oana Tache la cârma matinalului de vară de l...