Cum asortați piesele de mobilier din baie pentru obținerea unui design cât mai modern (P)

CoolNews
share

V-ați întrebat vreodată care este procesul de amenajare a unei încăperi, astfel încât să arate cât mai modern la final? La ce aspecte trebuie să fiți atent și cum alegeți design-ul interior favorit? Ei bine, dacă vă numărați printre persoanele care își doresc să dea un look nou locuinței, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm prin a vă vorbi despre mobilierul de baie. Ne vom concentra strict pe această încăpere datorită importanței sale și nevoii de a fi amenajată cât mai repede. Vă vom vorbi despre tipurile de design interior din care puteți alege și ce piese de mobilier se vor potrivi cel mai bine cu fiecare în parte. Astfel, la final, veți obține o baie mai modernă ca niciodată, durabilă și cu un aspect de poveste. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem.

            Baia este una dintre cele mai importante încăperi ale unei locuințe. Aici este locul în care vă dați refresh-ul de dimineață și vă energizați pentru o nouă zi, dar și locul în care vă relaxați după o zi lungă la o sesiune de spa de acasă. Este unul dintre cele mai plăcute locuri dintr-o casă, de aici și nevoia de amenajare cât mai rapidă. În continuare vă vom explica ce tipuri de mobilier de baie se asortează cu design-ul interior ales, astfel încât dumneavoastră și cei dragi să dispuneți de o încăpere cât mai modernă. Veți afla funcționalitățile fiecărei piese de mobilă dar și cum le puteți asorta pentru un aspect final de vis. Așa că, haideți să aflați ce vi s-ar potrivi.

  • Alegerea mobilierului după design-ul interior

Printre cele mai cunoscute tipuri de design interior se numără următoarele: minimalist, scandinav, industrial și rustic. Acestea patru au luat lumea cu asalt prin ușurința cu care se pot compune dar și prin frumusețea de care dau dovadă. În funcție de preferințele personale, alegeți design-ul favorit în consecință. Tot ce trebuie să rețineți este că fiecare vine cu caracteristici specifice, cum ar fi:

  • Design-ul minimalist se remarcă prin accentele simple și ordonate, de aici și nevoia de un mobilier de baie format din mai puține piese.
  • Design-ul scandinav iese în evidență prin elementele lemnoase și aspectul luxos, de aici și nevoia de un mobilier din două sau mai multe piese.
  • Cel industrial surprinde cu aspectul metalic și grandios, deci puteți opta și pentru piese de mobilier atipicie.
  • Iar cel rustic vine cu aspectul montan, de vacanță, la care se va potrivi mobilierul multifuncțional.

Acestea fiind spuse, putem trece la enumerarea pieselor de mobilier în sine, pentru a vă inspira și a vă ajuta să luați cea mai bună decizie. Iată ce puteți alege.

Dacă vă doriți o baie cât mai organizată și ordonată, în care să găsiți repede lucrurile de care aveți nevoie, atunci probabil veți opta pentru design-ul minimalist. Mobilierul de baie perfect în această situație este o mască de chiuvetă însoțită de dulap dedesubt plus oglindă. De atât aveți nevoie. Dulapul de sub chiuveta din baie va avea o poziționare facilă, iar oglinda venită la set se va potrivi mai bine ca niciodată. Cu cât aveți mai puține piese de mobilier, cu atât dispuneți de un design mai ordonat.

Dacă vreți o baie modernă ce îmbină utilul cu plăcutul, atunci probabil veți alege design-ul scandinav. În acest caz, aveți nevoie de două sau mai multe piese de mobilier: masca de chiuvetă (cu sau fără dulap atașat), oglinda și unul sau două dulapuri laterale. Pentru a obține acest design, trebuie să încorporați elemente lemnoase în baia dumneavoastră. Deci, ce alt obiect s-ar potrivi mai bine decât dulapul? Acesta vă va oferi spațiul de depozitare necesar, în timp ce se va asorta la perfecție și design-ul final. Puteți opta chiar și pentru o cadă de baie, pentru a da un aspect cât mai luxos încăperii.

Totodată, mai există și posibilitatea să vă doriți o baie cât mai funcțională. Pentru aceasta, vă puteți asorta mobilierul în stilul industrial. Acest tip de design interior este caracterizat de piesele cu finisaj metalic, deci recomandarea noastră sunt chiuveta suspendată și rafturile de perete. După ce alegeți nuanța metalică preferată, veți vedea cum întregul design capătă personalitate. Iar rafturile vă vor oferi cea mai mare funcționalitate, pentru accesul ușor și facil la obiectele de care aveți nevoie.

Nu în ultimul rând, mai puteți opta și pentru design-ul rustic, pentru o baie de poveste. Dacă vreți să vă simțiți de parcă sunteți în concediu la munte, înconjurat de natură și aer curat, o astfel de baie vă va ajuta. Cele mai potrivite piese de mobilier vor fi masca de chiuvetă, dulapul și etajera. Acestea trei vor îmbina funcționalitatea cu modernismul, punând accentul exact pe caracteristicile design-ului. Dacă alegeți și o nuanță de lemn închis la culoare, cu atât mai bine. Aspectul final va fi unul natural și feeric.

Acum că ați aflat toate detaliile necesare și ați primit inspirația de care aveați nevoie, tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți design-ul favorit și să treceți la amenajat.

            Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că v-am ajutat cu sfaturile oferite și că acum sunteți pregătit să dați un aspect nou băii dumneavoastră. Pentru și mai multe idei, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!