Confidenţialitate

Cum arată planurile pentru primul oraș durabil de pe Marte

Tech
share

Având planurile pentru primul „oraș durabil marțian” gata de plecare, acum este doar o chestiune de timp înainte ca oamenii să trăiască pe Marte.

Da, știm și noi că nu-i așa de ușor, dar probabil că acum 100 de ani oamenii n-ar fi crezut că vom ajunge să fim atât de aproape de a trimite turiști în spațiu, de exemplu.

Planul prin care oamenii își propun să colonizeze Planeta Marte are în asamblu cinci orașe, iar capitala se va numi Nüwa. Orașul vertical are case, birouri și spații verzi, toate construite în partea unei stânci pentru a proteja locuitorii de presiunea atmosferică și radiații.

Oxigenul este produs în mare parte de plante, alimentele sunt în proporție de 90% din plante, iar energia provine din panourile solare.

Cum ajungem pe Marte?

Marte are jumătate din mărimea Pământului. Dar cum am ajunge acolo? La fiecare doi ani există câteva săptămâni când planeta este cea mai apropiată de Pământ, astfel încât călătoria ar dura doar șase luni pentru a ajunge acolo.

Cu toate acestea, circumstanțele de pe Planeta Roșie sunt departe de a fi prietenoase. Presiunea atmosferică nu este potrivită pentru oameni, iar radiația este letală la suprafață fără adăpost.

„A trebuit să facem o mulțime de analize bazate pe calcul și să lucrăm cu oamenii de știință pentru a încerca să înțelegem care sunt circumstanțele cu care ne vom confrunta”, spune fondatorul studioului de arhitectură ABIBOO, Alfredo Muñoz, adăugând „trebuie să ne confruntăm cu provocări care sunt foarte specific condițiilor de pe Marte, una dintre ele este gravitația, care este doar o treime din gravitația de pe Pământ. ”

„Apa este unul dintre marile avantaje pe care le oferă Marte, ajută la obținerea materialelor adecvate pentru construcție. Practic, cu apa și Co2, putem genera carbon și, cu carbon, putem genera oțel”, spune Muñoz. Compania de arhitectură intenționează să utilizeze exclusiv materiale marțiene pentru construcția orașului.

Când urmează oamenii să construiască pe Marte?

Conform analizei companiei de arhitectură, construcția poate începe până în 2054 și ar putea fi construită până în 2100 – adică atunci când prima comunitate ar putea începe să locuiască acolo, explică Muñoz.

Articole similare

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă. Primele imagini (VIDEO)

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă, deja a transmis primele imagini. Se poate ...

Mai ușor cu mașina prin oraș: OMS propune o limită de viteză de 30km/h

Mai ușor cu mașina prin oraș. Organizația Mondială a Sănătății propune ca viteza de circulație în...

CANADA: Cum a ajuns un oraș să nu aibă net din cauza unor castori

Cum a ajuns un oraș din Canada să nu aibă net din cauza unor castori? Ei bine, deși furnizorii de...