Confidenţialitate

Cum arată planurile pentru primul oraș durabil de pe Marte

Tech
share

Având planurile pentru primul „oraș durabil marțian” gata de plecare, acum este doar o chestiune de timp înainte ca oamenii să trăiască pe Marte.

Da, știm și noi că nu-i așa de ușor, dar probabil că acum 100 de ani oamenii n-ar fi crezut că vom ajunge să fim atât de aproape de a trimite turiști în spațiu, de exemplu.

Planul prin care oamenii își propun să colonizeze Planeta Marte are în asamblu cinci orașe, iar capitala se va numi Nüwa. Orașul vertical are case, birouri și spații verzi, toate construite în partea unei stânci pentru a proteja locuitorii de presiunea atmosferică și radiații.

Oxigenul este produs în mare parte de plante, alimentele sunt în proporție de 90% din plante, iar energia provine din panourile solare.

Cum ajungem pe Marte?

Marte are jumătate din mărimea Pământului. Dar cum am ajunge acolo? La fiecare doi ani există câteva săptămâni când planeta este cea mai apropiată de Pământ, astfel încât călătoria ar dura doar șase luni pentru a ajunge acolo.

Cu toate acestea, circumstanțele de pe Planeta Roșie sunt departe de a fi prietenoase. Presiunea atmosferică nu este potrivită pentru oameni, iar radiația este letală la suprafață fără adăpost.

„A trebuit să facem o mulțime de analize bazate pe calcul și să lucrăm cu oamenii de știință pentru a încerca să înțelegem care sunt circumstanțele cu care ne vom confrunta”, spune fondatorul studioului de arhitectură ABIBOO, Alfredo Muñoz, adăugând „trebuie să ne confruntăm cu provocări care sunt foarte specific condițiilor de pe Marte, una dintre ele este gravitația, care este doar o treime din gravitația de pe Pământ. ”

„Apa este unul dintre marile avantaje pe care le oferă Marte, ajută la obținerea materialelor adecvate pentru construcție. Practic, cu apa și Co2, putem genera carbon și, cu carbon, putem genera oțel”, spune Muñoz. Compania de arhitectură intenționează să utilizeze exclusiv materiale marțiene pentru construcția orașului.

Când urmează oamenii să construiască pe Marte?

Conform analizei companiei de arhitectură, construcția poate începe până în 2054 și ar putea fi construită până în 2100 – adică atunci când prima comunitate ar putea începe să locuiască acolo, explică Muñoz.

Articole similare

Cutremur cu o magnitudine de 5 grade pe scara Richter înregistrat pe Marte

Cutremurul cu magnitudinea de 5 grade a fost întregistrat pe planeta Marte. Specialiştii NASA au dec...

Noiva do Cordeiro - orașul locuit doar de femei între 25-30 de ani! Bărbații sunt primiți doar în we...

În oraşul Noiva do Cordeiro, din sud-estul Braziliei, trăiesc peste 600 de femei, cu vârstele cuprin...

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă. Primele imagini (VIDEO)

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă, deja a transmis primele imagini. Se poate ...